(foto: Rick den Besten)
(foto: Rick den Besten)

Bastiaan de Groot: 'En nu de marathon van Rotterdam'

Sport 520 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Bastiaan de Groot maakte zaterdagmiddag na 22 jaar zijn laatste speelminuten in 'Ammers' 1. Na een helftje met zijn oude voetbalvrienden en een 3-2 voorsprong stapte de aanvallende verdediger over naar het huidige eerste. En zegevierde uiteindelijk met 4-3.

"Zonder twijfel mijn beste trainer", zegt De Groot over Ron Vlot. "Ron heeft zelf hoog gevoetbald en voelde het goed aan. Hij stond tussen de jongens, maar was wel de baas. Hij haalde mij ook definitief naar de achterste linie, hoewel ik in nood ook voorin inzetbaar bleef. Zoals afgelopen seizoen. Dat ging mij ook goed af. Zo scoorde ik twee keer tegen De Alblas in de met 4-2 gewonnen wedstrijd. Een week later ging het mis. Tegen Focus'07 raakte ik geblesseerd aan mijn hamstrings. Ik besefte gelijk dat dit mijn laatste competitiewedstrijd was. Het was heel vervelend, we degradeerden en ik had niet meer de regie in eigen handen."

Niet in lager elftal
Zijn actieve carrière zit er op. "Ik blijf lid, maar ik heb geen zin om in een lager elftal te spelen. Daarvoor ben ik te fanatiek en ik zal daar, denk ik, geen plezier uithalen. Ondanks dat het een erg leuk spelletje is, zit mijn tijd erop."

De Groot heeft voor komend voetbalseizoen een ander doel. "Ik heb altijd al een marathon willen lopen en heb mijn zinnen gezet op die van Rotterdam. Daarna zie ik wel verder, waarbij ik niet uitsluit de voetbalschoenen weer aan te trekken. Uiteraard zal ik de bal missen en ga ik heus wel op Gelkenes kijken. Maar zelf spelen, doe ik even niet."

Zwart gat
Niet alleen De Groot zal de zaterdagmiddag missen, zijn familie ook. "Mijn vrouw, ouders, schoonouders en zus waren er altijd. Echt altijd, waarvoor dank. Met 30 graden in de zon, maar ook bij uitwedstrijden in de regen en een paar graden boven nul. Mijn vader komt die middag al vissend wel door, maar voor mijn moeder ligt dat anders. Zij valt echt in een zwart gat", knipoogt De Groot, die overigens ooit met zijn vader Cor in het eerste van Groot-Ammers speelde.

Lees het complete interview donderdag 16 juni in Het Kontakt Alblasserwaard

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden