Altijd wielerspektakel in de Ronde van Noordeloos

Sport 154 keer gelezen

NOORDELOOS • De mooiste wielerronde van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden staat weer op de agenda. Op maandag 30 juli wordt hij verreden. Op dat knusse, 800 meter korte rondje om de pomp. Noordeloos heeft in de twintig voorgaande afleveringen faam verworven als een ronde met sfeer, veel publiek en altijd spanning. De 21-ste uitvoering zal daarop geen uitzondering zijn.

“We rekenen erop dat de toppers op deze maandagavond bij ons aan de start zullen staan”, zegt medeorganisator Nico van der Wal.

In de categorie Elite/Beloften, waarmee om 19.00 uur het wielerfeest wordt afgesloten, denkt hij dan ongetwijfeld aan namen als Emmanuel van Ruitenbeek en zijn broer Malaya. Jack Vermeulen, Koos Jeroen Kers en Mitchell Huenders, die vorig jaar trouwens achter Dennis Smit beslag legde op de tweede plaats. De Belgische Nederlander Ronald Roos is zeker van de partij. Nog altijd in vrijwel elke wedstrijd een top-10 klassering.

Afscheid Nico Vuurens

Bijzonder tintje is dat Nico Vuurens, die in deze ronde zeer succesvolle jaren kende en na de zoveelste zege bij de pomp ooit de naam Super Nico verwierf, deze avond zijn afscheidswedstrijd zal rijden.

Om half twee ’s middags wordt het wielerevenement geopend met de dikkebandenrace. Een uur later, om half drie, vertrekt de categorie Dames B en Elite zonder contract. De dames rijden 75 ronden.

Sportklasse

Zeer populair is intussen de categorie Sportklasse. Die wedstrijd start om vier uur. De renners moeten 50 rondjes rijden. De gebroeders Teo en Jan Muis zullen zeker een hoofdrol vervullen.

Voordat de ‘echte klasbakken’ van start gaan, zullen de regiorecreanten het publiek alvast in de goede stemming brengen. In twee afzonderlijke koersen starten de Recreanten B om vijf uur (40 ronden) en de Recreanten A om zes uur (50 ronden).

Bij de regiorecreanten zijn mannen als Wilfred van Hof, Jarno van Krimpen en Arie Pieter Brouwer de renners die hun topklassering in het klassement verdedigen. In de B-groep zijn dat Arnoud den Besten, Martijn van Gemeren en Ton van Lopik.

Stuntman

De ronde vormt dit keer een onderdeel van de vijfjaarlijkse feestweek. Daarom is er ’s avonds in de feesttent ook nog een, volgens de organisatie, dolle wielerronde met tal van ludieke wedstrijden. Stuntman Rick Koekoek zal een spectaculaire show geven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden