Afbeelding

Leerlingen van Het Kompas herdenken oorlogsslachtoffers

Algemeen 31 keer gelezen

ALBLASSERDAM •  Leerlingen van groep 8 van Het Kompas hebben dit jaar het monument aan de Polderstraat geadopteerd. Tijdens een officiële plechtigheid werd donderdagochtend het adoptieproces gestart met een bijeenkomst in het gemeentehuis en het plaatsen van een krans bij het monument aan de Polderstraat.

Burgemeester Bert Blase begon de plechtigheid met een welkomstwoord. Daarna gaven de leerlingen een presentatie van hun schoolproject over de Tweede Wereldoorlog. De leerlingen maakten gebruik van lesmateriaal dat is ontwikkeld door de Historische Vereniging West-Alblasserwaard.

Na de bijeenkomst liepen de leerlingen en alle genodigden in een gezamenlijke tocht naar de Polderstraat om door middel van een kranslegging symbolisch de adoptie te aanvaarden. Tijdens de dodenherdenking op 4 mei zal een aantal leerlingen van Het Kompas aanwezig zijn en meedoen met de plechtigheid.

Traditie

Aan de hand van dit monument leren de kinderen over de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, de traditie van herdenken en de rituelen die daar bij horen. De Alblasserdamse basisscholen doen al vele jaren mee met dit project.

‘Adopteer een monument’ is een landelijk onderwijsproject waarbij leerlingen van groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs een oorlogsmonument in hun eigen dorp of buurt adopteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Klankbordgroep en Werkgroep L2 zegt Nee: 'Online enquête over windturbines in Molenlanden bleek een wassen neus' Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Vestingstadbraderie trekt weer vele bezoekers naar Nieuwpoort met korte video 4 uur geleden
Afbeelding
Heerlijk historisch hardlopen in Nieuwpoort: Singelloop trekt veel deelnemers en publiek met korte video's en foto's 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden