Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• De twee teams van De Bron met het team van De Fakkel.
• De twee teams van De Bron met het team van De Fakkel. (Foto: Aangeleverd)

Welpen van De Bron uit Molenaarsgraaf winnen NK schooldammen

  •   keer gelezen

BAARN/MOLENAARSGRAAF • Het welpenteam van basisschool De Bron uit Molenaarsgraaf is afgelopen zaterdag Nederlands kampioen schooldammen geworden.

Het team van De Fakkel uit Goudriaan wist eveneens een knappe prestatie neer te zetten door als tweede te eindigen.

Voorafgaande aan de finaledag waren de verwachtingen van de dammers uit de Molenwaard hoog gespannen. Niet alleen hebben deze scholen door de jaren heen een sterke reputatie opgebouwd maar ook werden er al maanden lang trainingen verzorgd door diverse damtrainers. Bovendien werden er door de diverse damverenigingen jeugddamtoernooien georganiseerd.

Op de wedstrijddag werd al snel duidelijk dat de strijd tussen de scholen uit Molenlanden zou gaan. Niet alleen bleven de dammers van De Bron en De Fakkel lange tijd zonder puntverlies, maar ook De Klim-op uit Hoornaar en De Groen van Prinsteren uit Oud-Alblas hielden lange tijd zicht op de titel.

Halverwege de dag troffen de Molenwaardse scholen elkaar en De Bron liet hierin zien de sterkste te zijn door de concurrenten één voor één te verslaan. De meest spannende en de meest beslissende wedstrijd (bleek na afloop) was de overwinning op De Fakkel.

Uiteindelijk wist De Bron alle wedstrijden te winnen en eindigde hierdoor op de eerste plaats. Goudriaan verloor van De Bron maar wist verder ook alle wedstrijden te winnen. Het Molenwaards feestje werd compleet gemaakt door met nog drie teams in de top 10 te eindigen. De Groen van Prinsteren uit Oud-Alblas werd zevende, de Klim-op uit Hoornaar werd achtste en het tweede team van De Bron eindigde op de negende plaats.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten