Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
<p>Truckersoptocht</p>

Truckersoptocht

(Foto: Richard van Hoek)

Truckerstocht bezorgt verstandelijk beperkten een glimlach

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM/PAPENDRECHT • In de West-Alblassserwaard heeft op zaterdag 14 mei de 18e editie van de Truckerstocht plaatsgevonden.

Het startsein werd gegeven door burgemeester Theo Segers van de gemeente Molenlanden. Er werd onder meer een minuut stilte gehouden voor de gebeurtenissen van 6 mei in Alblasserdam. Verder zaten aan de voertuigen zwarte rouwlintjes.

Rond 11.00 uur gingen 78 vrachtwagens luid toeterend de poort uit, met aan boord in het totaal zo’n honderd verstandelijk beperkte mensen. De trucks reden zaterdag een route door de Alblasserwaard.

De lange stoet van trucks vertrok vanaf het terrein van Maat Transport aan de Edisonweg in Alblasserdam. De stoet reed verder door Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Molenlanden. De verstandelijk beperkte passagiers genoten met volle teugen, precies zoals de bedoeling was van de organisatoren van Lionsclub Alblasserwaard Souburgh.

Bij de doorkomsten in Streefkerk en Alblasserdam werd niet getoeterd vanwege de drama’s van 6 mei. Eén van de slachtoffers van de schietpartij komt oorspronkelijk uit Streefkerk.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten