Afbeelding
Foto: Cees van der Wal

Geen dijkdoorbraak in Bleskensgraaf, wel laagje water op de weg

Algemeen 3.394 keer gelezen

BLESKENSGRAAF • Op de Heulenslag in Bleskensgraaf is zondagavond géén sprake geweest van een dijkdoorbraak, bevestigt waterschap Rivierenland. Wel stond het water in de Graafstroom zo hoog dat er water over de weg naar de polder stroomde. Maar de situatie vormde geen acuut risico.

In de eerste alarmmelding was sprake van de standaardclassificatie ‘overstroming/dijkdoorbraak’. Loeki den Besten, woordvoerster bij de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid: “Het was gelukkig geen dijkdoorbraak, maar er stroomde water van de Graaf over het wegdek richting de polder. Over een stuk van vijf meter. Er was verder geen gevaar en dus is het al vrij snel overgedragen aan bevolkingszorg en het waterschap om het verder af te handelen.”

Niet gek veel aan de hand
Het water staat momenteel in de sloten en riviertjes in de westelijke Alblasserwaard een stuk hoger dan normaal. Lotte Kaatee van het Waterschap Rivierenland legt uit: “Het regent al een paar dagen behoorlijk veel. We zijn bij het gemaal van Kinderdijk als een malle aan het pompen. En hoewel het water er op het laagste punt bij Bleskensgraaf overheen is gekomen, is er zeker nog ruimte voor meer water in de Graafstroom. Het hoogste peil is daar nog niet bereikt. Er is dus niet gek veel aan de hand. Er ligt wat water op de weg en dat zou voor overlast kunnen zorgen voor het verkeer. Dit heeft verder geen invloed op de waterveiligheid in het gebied.”

Het waterschap is intussen al wel enige tijd bezig met een meerjarenprogramma, om de polder toekomstbestendig te maken. Daarin wordt gewerkt aan een goede afvoer van water uit de polder.

(bron: ZHZ Actueel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Klankbordgroep en Werkgroep L2 zegt Nee: 'Online enquête over windturbines in Molenlanden bleek een wassen neus' Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Vestingstadbraderie trekt weer vele bezoekers naar Nieuwpoort met korte video 4 uur geleden
Afbeelding
Heerlijk historisch hardlopen in Nieuwpoort: Singelloop trekt veel deelnemers en publiek met korte video's en foto's 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden