Afbeelding
Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

Dit regel je als eerste in je nieuwe huis

Algemeen 150 keer gelezen

Een nieuw huis is een hoop geregel. Dit is spannend en vermoeiend tegelijkertijd. De waslijst met punten die afgevinkt moeten worden voordat je gaat intrekken is ontzettend lang. Maar het belangrijkste punt is toch wel de verwarming regelen! Zeker nu we de koudere maanden tegemoet gaan, is dit een noodzaak. 

Niemand wil in een koud huis zitten. Ook voor de verhuizers is het prettig om af en toe warmte te voelen tijdens het harde werken. Of je dit nu allemaal zelf doet met een paar vrienden of een verhuisbedrijf in gaat huren. Een ketel kopen staat dus op plek nummer 1. 

Het interieur uitdenken
Verhuizen is hard werken. Zodra het huis van jou is, begint het avontuur. Als eerste moet je waarschijnlijk nog een aantal dingen verbouwen en aanpassen aan je wensen. Dit heb je als het goed is al uitgedacht. Is het huis een echte opknapper? Dan heb je een hoop te doen. Denk aan isolatie en de ketel bijvoorbeeld. Het is echt een aanrader om deze zaken meteen aan te pakken en op orde te krijgen. Zo wordt het werken aan alle andere zaken een stuk aangenamer gemaakt. De muren een nieuw likje verf geven in de winter doe je liever wanneer er ook warmte aanwezig is.

Uiteindelijk kom je bij het inrichten van je huis terecht. Heb je al meubels van je vorige woning? Dan neem je die waarschijnlijk mee. Hier kan je ook bijvoorbeeld het behang of de verf op afstemmen. Ga je voor een compleet nieuwe look? Dan heb je natuurlijk alle vrijheid voor je meubels, muren en vloeren. Bij het inrichten van je huis en alle spullen op hun goede plek zetten, loop je constant door je nieuwe woning heen. Het is dus van belang dat de verwarmingen al naar behoren werken! 

Een slim huis
Om je huis van nog meer gemakken te voorzien, kan je er ook voor kiezen om van je huis een slimme woning te maken. Dit houdt in dat je bepaalde aspecten kunt regelen via bijvoorbeeld je telefoon. Iets waar steeds meer mensen voor kiezen, is een slimme thermostaat. Deze kan je dus van een afstand aan en uitzetten. Zo heb je de mogelijkheid om aan het einde van je werkdag, voordat je de auto of de trein instapt, de verwarming alvast aan te zetten. Dan is je huis lekker warm wanneer je thuiskomt.

Bij een huis zonder slimme thermostaat zou je de verwarming pas aan kunnen zetten wanneer je weer thuis komt, of ‘s ochtends al aanzetten en de hele dag voor niks stoken. Als je de verwarming pas aanzet wanneer je thuiskomt, zal je eerst nog een kwartier in de kou moeten zitten. En als je hem de hele dag aan laat staan, zal de energierekening astronomisch hoog zijn aan het einde van de maand! Met de koude wintermaanden in gedachte zou dit dus een uitstekende investering kunnen zijn. En dit alles is natuurlijk niet mogelijk zonder een werkende ketel.

Een belangrijke hittebron
De ketel staat dus centraal in je nieuwe huis. Van de verwarming tot de warme douche, je hebt hem overal nodig. Wanneer je nog half in je oude huis woont en half in je nieuwe woning zit is het lastig om je helemaal thuis te voelen. Maar met een goed verwarmd huis heb je de gezellige sfeer snel binnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden