Afbeelding

Onderzoek naar randweg Nieuwland

Algemeen 739 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De kleinst mogelijke meerderheid (16-15) van de gemeenteraad Vijfheerenlanden stemde voor een amendement bij het Mobiliteitsplan Vijfheerenlanden om (net als voor Leerdam en Lexmond) alsnog onderzoek te doen naar een randweg door Nieuwland. Het voorstel werd gesteund door CDA, SGP en VHL Lokaal.

De randweg zal volgens CDA-raadslid Henk van Nieuwenhuijzen vooral nodig zijn omdat er in de komende jaren veel huizen gebouwd worden in de wijk Broekgraaf in Leerdam. Veel nieuwe bewoners kiezen de route via de Nieuwe Geer en de Zijlkade in Nieuwland om naar de A27 te komen. Dat leidt in de nauwe doorgang in het dorp tot gevaarlijke situaties.

Geen valse verwachtingen wekken
ChristenUnie, VVD, D66, ChristenUnie, PvdA, Lokaal Alert en uiteindelijk ook GroenLinks zijn niet overtuigd de randweg tot topprioriteit te benoemen. Gezien de financiële situatie van de gemeente is deze investering zonder steun van de provincie niet realistisch.

“We mogen geen valse verwachtingen wekken”, vond D66-raadslid Jaap Breur. Ook wethouder Zevenhuizen bevestigde nog eens dat de provincie momenteel echt niet met een pot met geld staat te rammelen.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Clinic zitvolleybal op maandag 27 mei in Giessenburg Sport 20 uur geleden
• Hugo Baas en Jolanda Verhaar voor de Kringloopwinkel.
Jubileum Kringloopwinkel in Nieuw-Lekkerland: tien jaar verkoop voor het goede doel (Roma in Roemenië) Nieuws 8 mei, 16:15
Afbeelding
Vier sportieve bewoners van De Zes Molens lopen eigen vierdaagse in Hoornaar Nieuws 8 mei, 09:42

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden