Corona-uitbraak in meerdere verzorgingshuizen van Rivas [update]
Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Stockfoto 123RF
update

Corona-uitbraak in meerdere verzorgingshuizen van Rivas

  •   keer gelezen

LEXMOND/GORINCHEM/PAPENDRECHT • In diverse verpleeg- en verzorgingshuizen van Rivas heerst momenteel corona. Dat meldt Rivas in een nieuwsbericht op haar website. 


Er zijn besmettingen in de Laakse Hof in Lexmond, De Waalburcht in Papendrecht, Waerthove in Sliedrecht, de Bannehof, Molenhoek, Steijndeld en het Gasthuis in Gorinchem en Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam.

In De Waalburcht in Papendrecht zijn twee afdelingen met in totaal 31 bewoners getroffen. Twintig bewoners zijn besmet geraakt, van wie er vijf zijn overleden. 

“We hebben hier aanvullende maatregelen genomen”, vertelt Dionne Puyman van Rivas. De afdelingen zijn geïsoleerd. Medewerkers die op deze afdelingen werken, werken dan ook niet op andere afdelingen. Daarnaast zijn alle medewerkers van de Waalburcht preventief getest. Ook worden de bewoners worden voortdurend extra gescreend.”

Dionne: “Het vaccineren op deze locatie zou woensdag starten, maar dat hebben we twee dagen naar voren gehaald en start maandag al.”

Het aantal bewoners dat besmet is met het coronavirus in de overige verpleeghuizen en woonzorgcentra van Rivas varieert sterk per locatie; van enkele bewoners die besmet zijn tot meerdere besmette bewoners die bij elkaar, in cohort, verpleegd worden. Op dit moment is ongeveer 3 procent van de bewoners van Rivas-instellingen besmet met het coronavirus.

Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier