Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Peter Stam
update

Gewonde bij frontale botsing in Oud-Alblas; één bestuurder gevlucht

  •   2786 keer gelezen   112

OUD-ALBLAS • Op het Westeinde bij Oud-Alblas heeft vrijdagavond 7 december een ernstige aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's.

Dit gebeurde rond 23.00 uur. Volgens getuigen reed één van de bestuurders 'idioot hard'. Na de botsing ging de bestuurder van die auto er rennend vandoor, zonder zich te bekommeren om de veertigjarige Rotterdammer die in de andere auto met ernstige verwondingen zat.

Omstanders en de politie boden eerste hulp aan de gewonde Rotterdammer. De man, die geen gordel droeg, had onder meer hoofdletsel doordat hij met zijn hoofd tegen de voorruit was geknald. Verder is de man met zijn borst en buik tegen het stuur geklapt. De veertiger is met diverse verwondingen met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht.

Naar de gevluchte bestuurder uit de andere, lichtgrijze auto (rechts op de foto) is nog een poos gezocht. De man was rennend Oud-Alblas in gegaan. Tot halverwege de nacht was deze doorrijder nog niet gepakt. De verwachting is dat de man op korte termijn alsnog kan worden aangehouden voor onder meer roekeloos rijden en het verlaten van de plaats van het ongeval.

De politie is tot 02.00 uur bezig geweest met sporenonderzoek. Verder werden de beide auto's door de politie meegenomen voornader onderzoek.

Update: De politie laat zaterdagmiddag weten dat er met de kentekenhouder van de auto waarin de gevluchte man zat is gesproken, maar dat dit nog niet tot een aanhouding heeft geleid. 

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK