• Lisette Zaal zoekt een afspeelmogelijkheid.

Pikstart van Triade

Sportt 242 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Triade is uitstekend aan de zaalcompetitie begonnen. Na de eerste uitwinst werd zaterdag ook de eerste thuiswedstrijd gewonnen. De Nieuwpoortse korfballers rekenden met 17-12 af met Animo uit Geldermalsen.

Triade speelde zonder Corline Blom, die ontbrak wegens een enkelblessure. Zij werd uitstekend vervangen door Agnetha Vroon.

Animo speelde met hoge druk in de verdediging, waardoor Triade gedwongen werd langere aanvallen op te zetten en geduldig te zoeken naar de kansen. En die werden gevonden. Na een 1-1 tussenstand kwamen de groenwitten op voorsprong, die bij rust zelf vier punten bedroeg.

Toch dreigde het in de tweede helft mis te gaan. Triade hield zich te veel bezig met de tegenstander, de fysieke strijd en met de beslissingen van de scheidsrechter. Animo kwam dichterbij, maar Triade herpakte zich op tijd en zette een prima eindfase neer.

Komende zaterdag speelt Triade opnieuw thuis (De Reiger). Om 16:30 uur is Nikantes de tegenstander.