• De ruiltuin bij De Spil.
• De ruiltuin bij De Spil. Foto: Richard van Hoek

Papendrecht nog groener maken met zaailingen

Algemeen 215 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht doet op haar website het aanbod aan inwoners om gratis zaailingen op te halen en zo Papendrecht nog groener te maken.

Ook deze winter kan men als inwoner van Papendrecht weer gratis jonge boompjes en struiken ophalen in de ruiltuinen van De Spil en De Heerlijkheid. Deze ruiltuinen doen mee met de landelijke actie MeerBomenNu. Door een zaailing op te halen, en in de tuin te plaatsen, wordt Papendrecht groener en duurzamer.

Zaailingen zijn jonge boompjes en struiken die als onderdeel van natuurbeheer gewoonlijk verwijderd worden, maar door dit initiatief de kans krijgen een echte boom of struik te worden. De zaailingen vanuit de heemtuin van de Natuur en vogelwacht De Alblasserwaard en het Voedselbos zijn lokaal geteeld en 100% biologisch. Bovendien zijn het inheemse soorten die een grotere bijdrage leveren aan het herstel van de biodiversiteit. Ze leveren namelijk meer voedsel op voor insecten en vogels, waardoor de kans groter is dat deze diertjes in de tuin aangetroffen worden. Op https://puurpapendrecht.nl staat het actuele aanbod.

Openingstijden ruiltuinen
De voortuin van de Spil is ingericht als walk through tuin zodat iedereen veilig een zaailing kan ophalen en een kijkje kan nemen in de ruiltuinkast. Bij De Heerlijkheid kan men in principe iedere vrijdag terecht van 10:00 tot 16:00 uur. De heemtuin van de Natuur en vogelwacht is open op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag.

Meer informatie over de ruiltuinen is te vinden op de website van Puur Papendrecht, op de themapagina Ruiltuinen in Papendrecht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De cover van het boek van Hans Muijsson.
Hans Muijsson bij live-uitzending vanuit de bibliotheek van Alblasserdam Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Amega Samen Sterk steunt zeven goede doelen in de Drechtsteden Zakelijk 9 uur geleden
Afbeelding
Programma 2024-2025 van Theater De Willem uit Papendrecht staat online: grote namen en prachtige voorstellingen Nieuws 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden