• De onthulling van één van de billboards.
• De onthulling van één van de billboards. Foto: gemeente Krimpen

Opening tentoonstelling in Krimpen: ‘Open over depressiviteit’

Algemeen 267 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Wethouder Hugo van der Wal opende zaterdag samen met twee raadsleden de tentoonstelling ‘Open over depressiviteit’ van Stichting Open Mind. De expositie maakt depressiviteit op een laagdrempelige manier zichtbaar door foto’s en persoonlijke ervaringsverhalen van jongvolwassenen te delen. 

Hugo van der Wal: “Met deze tentoonstelling willen we het taboe op depressiviteit doorbreken, vooral bij jongeren. Het is belangrijk dat inwoners hier met elkaar over in gesprek gaan.” 

De wethouder baalt ervan dat in de eerste week gelijk al billboards zijn vernield. “Ik vind dat respectloos. Natuurlijk begrijp ik dat dit geen vrolijk onderwerp is, maar het is iets dat bij het leven past. Deze tentoonstelling geeft juist handvatten om elkaar te helpen en het onderwerp bespreekbaar te maken.”  

Persoonlijk
Op dertig billboards in Krimpen aan den IJssel, tussen winkelcentrum Crimpenhof en Gezondheidscentrum Krimpen, staan verhalen van jonge ervaringsdeskundigen. Zij vertellen hun persoonlijke verhaal, hoe ze hun depressie (hebben) ervaren en hoe ze daarmee omgaan.

Hugo van der Wal: “Jongeren vinden de foto’s en verhalen ook op posters in het Comenius en Krimpenerwaard College.” De tentoonstelling is tot 13 september te bekijken.

Op www.krimpenaandenijssel.nl/nieuws en www.krimpenwijzer.nl/nieuws staat meer informatie over de tentoonstelling en over de plek waar inwoners hulp kunnen vragen als zij kampen met een depressie.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden