• Het Lichtjesfeest van 2017.
• Het Lichtjesfeest van 2017. Foto: Bert Bons

Lichtjesfeest Papendrecht mag doorgaan

Algemeen 389 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het Lichtjesfeest in Papendrecht mag doorgaan. Dat maakt de stichting bekend die het jaarlijkse evenement voor de twaalfde keer gaat organiseren, ditmaal verdeeld over twee avonden.

Er is ‘goed overleg’ met burgemeester Annemiek Jetten aan voorafgegaan en uiteraard zullen de coronaregels nageleefd worden. Het thema dit jaar is: Muziek in de nacht!

In het centrum, startend voor het gemeentehuis, is een route uitgestippeld met vrolijke muzieknoten, ingekleurd door kinderen. Aan de bewoners langs de route is gevraagd om voortuinen en gevels te versieren met sfeervolle lichtjes. Bij de start ontvangen alle kinderen een gratis lampion. Door het volgen van de vrolijke noten komen de kinderen diverse tafereeltjes op banners tegen die betrekking hebben op het kerstverhaal. Daarbij kunnen deelnemers een QR-code scannen waarmee ze een bijpassend kerstlied, verhaal of opdracht kunnen zien of beluisteren. Aan het einde van de route ontvangen de kinderen nog een mooi cadeautje.

Om de toestroom van bezoekers zoveel mogelijk te spreiden, zal het Lichtjesfeest op twee avonden gelopen kunnen worden, namelijk op donderdagavond 16 en vrijdagavond 17 december. Iedereen kan op eigen gelegenheid de route starten en lopen.

Voor meer informatie kan men een kijkje nemen op de website www.lichtjesfeestpapendrecht.nl. Hier staan ook leuke foto’s en filmpjes op van andere jaren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• CDA-lijsttrekker Tom Berendsen.
Tom Berendsen, CDA-lijsttrekker voor Europese verkiezingen, bezoekt maritieme maakindustrie in Alblasserwaard en Drechtsteden Zakelijk 3 mei, 07:35
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 17:00
Afbeelding
Streekomroep 56 nieuwe naam samenwerkende lokale omroepen in Drechtsteden en Alblasserwaard Nieuws 2 mei, 13:14

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden