Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

‘Molen Souburgh voldoende gratis te bezichtigen voor Alblasserdammers’

Algemeen 1.811 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De inwoners van Alblasserdam krijgen genoeg gelegenheid om molen Souburgh in Alblasserdam gratis te bezoeken. Dat antwoordt het college op vragen van de VVD over de entreeprijs van 6 euro die molenstichting Simav voor een bezoek aan de molen vraagt.

De VVD stelde deze vragen omdat de gemeente Alblasserdam met 750.000 euro een forse bijdrage leverde aan de grondige restauratie van de vervallen molen. Naast behoud van de molen was toegankelijkheid van de molen voor Alblasserdammers daarbij altijd een belangrijk argument.

Het bericht dat de Simav 6 euro voor een bezoek aan de molen vraagt, zorgde dan ook voor gefronste wenkbrauwen bij de liberalen. ‘Wordt hiermee geen barrière opgeworpen die de toegankelijkheid voor onze inwoners beperkt?’

Gratis toegankelijk
Burgemeester en wethouders laat weten de entreeprijs in de eerste plaats een redelijk bedrag te vinden. Daarnaast wijst het college op het feit dat molen Souburgh sowieso op drie zaterdagen in het jaar gratis toegankelijk zal zijn voor Alblasserdammers.

Het gaat daarbij om Open Monumentendag, de Nationale Molendag en de Simav Molendag. ‘Voor dit kalenderjaar is nog een extra gratis openstelling voor de inwoners van Alblasserdam voorzien. Het wanneer zal worden gepubliceerd in De Klaroen/Het Kontakt. Er zal tijdens die openstelling geen controle aan de deur plaatsvinden om te zien of we nu echt met een inwoner van Alblasserdam te maken hebben.’

Onderhoudskosten
Het college is daarmee van mening dat de aanpak van de Simav voldoende ruimte biedt voor de inwoners van Alblasserdam om de molen te bezoeken en wijst er daarnaast op dat de entreeprijs nodig is om de onderhoudskosten op te brengen.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden