• Yvonne en Alex in hun jubilerende winkel.
• Yvonne en Alex in hun jubilerende winkel. Foto: Jan Timmer

Petsworld Tropika viert 40-jarig jubileum met feestweek

Zakelijk 4.280 keer gelezen

BERGAMBACHT • Petsworld Tropika bestaat veertig jaar. Over een zaak die klein begon en is uitgegroeid tot een begrip in de regio.

Misschien wel het allermooiste om te zien is dat het plezier er na al die jaren nog steeds vanaf spat bij Yvonne Houtman-van Buren en Alex Houtman, de eigenaren van Petsworld Tropika. 

Het ondernemende echtpaar vindt al die vrolijkheid overigens heel normaal, want ze genieten nog elke dag van hun prachtige, ruime winkel en -vooral- het contact met de klanten. Van het kleine meisje dat twee goudvissen komt uitzoeken tot aan de hondenbezitter die voer komt inslaan voor zijn viervoeter. Yvonne, Alex en hun medewerkersteam helpen iedereen graag en zetten al hun expertise in om mensen optimaal te adviseren. 

“Geen dag is hier hetzelfde”, zegt Yvonne. “In die zin is er in veertig jaar niets veranderd. Dat maakt het zo leuk.” 

Eigen dierenzaak aan de Raadhuisstraat
Yvonne was 19 toen ze rechtstreeks vanuit de schoolbanken (’Ik volgde een commerciële detailhandelopleiding’) in de Raadhuisstraat te Bergambacht haar eigen dierenzaak begon. De liefde voor dieren had ze niet van een vreemde.

“Mijn vader had vogels en vissen als grootste passies en zette uiteindelijk beide om in een winkel. Toen ik voor mezelf startte met ‘Tropika’ kreeg ik dan ook alle steun.” 

Echt familiebedrijf
Al snel kwam ook Alex Houtman in de zaak te werken. Het ondernemende echtpaar liet hun zaak tot bloei komen, spijkerde kennis bij, voerde diverse verbouwingen uit en verkaste in 2011 naar een nieuwe locatie aan de Ambachtstraat 2a in Bergambacht.

“We zijn een echt familiebedrijf”, vertelt Alex. “Onze oudste dochter Yara werkt al zestien jaar mee in de winkel. Onze jongste twee dochters hebben in het pand aan de Raadhuisstraat HappinessBergambacht opgericht. Daar waar eerst het welzijn voor dieren voorop stond, staat daar nu wellness voor de mens centraal.”

Begrip
Petsworld Tropika geldt in de Krimpenerwaard en ver daarbuiten als dé winkel waar je op een riant vloeroppervlak van 1.500 vierkante meter en in een eigentijdse setting, terecht kunt voor de aankoop van vissen, knaagdieren en vogels, aquaria, hengelsportartikelen, diervoeding en -accessoires. Daarnaast zijn er een grote ruitersport- en outdoor & fashionafdeling.

Het veertigjarig bestaan van Petsworld Tropika wordt uiteraard gevierd met de klanten, van wie er diverse al sinds de start de winkel trouw zijn. “Daar zijn we nog iedere dag dankbaar voor”, zegt Alex. 

Feestweek
Tot en met 4 oktober (Dierendag) houdt Petsworld Tropika een heuse feestweek, waarbij vele cadeaus worden verloot. Ook worden op 2, 3 en 4 oktober goodiebags uitgedeeld bij besteding van 20 euro of meer.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app