Afbeelding

‘Knip-it Diersalon’ biedt dierhulp aan huis

Zakelijk 1.828 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Voor het knippen van nagels, het trimmen van de vacht of andere dierverzorgingsspecialismen is er nu de hulp van Demi de Rijk (30). Zij biedt de helpende hand aan huis, in de vertrouwde omgeving van het huisdier.

“Ik wilde altijd al iets met dieren doen”, verklaart Demi haar keuze voor het vak. “Tien jaar geleden ben ik afgestudeerd als paraveterinair. Dat betekent dat je, net als een dierenarts, wettelijk bevoegd bent om bepaalde handelingen uit te voeren. Zie het als een dierenartsassistente-plus.”

Na haar studie had ze verschillende banen. Eenmaal zwanger stopte ze en daarna lukte het niet om een passende job te vinden. “Het maakte me een beetje moedeloos”, denkt ze terug aan deze periode. “Je wilt graag aan het werk, maar het lukt niet.”

Nadenken
Reden om een nieuwe studie te gaan volgen, ditmaal een opleiding tot trimster van konijnen en katten. Ze besloot een eigen bedrijf te starten, Knip-it Diersalon. “Ik richt me op mensen, die niet direct met hun huisdier naar een dierenarts gaan. Om financiële redenen dan wel vanwege andere problemen. Het zette mij aan het nadenken hoe ik deze personen kan helpen en daarmee hun huisdieren.”

In 2021 besloot Demi zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en ging ze van start met haar initiatief. Met hulp van familieleden werd het logo ontworpen, de website en social media opgezet en kreeg haar bedrijf verder vorm. Vervolgens ging ze afgelopen najaar flyeren bij onder andere dierenartsen en dierspeciaalzaken. “De aanloop is genomen, de kop is eraf. Inmiddels krijg ik er langzaam maar zeker steeds meer klanten bij.”

Vertrouwde omgeving
Ze weet hoe ze om moet gaan met huisdieren: “Het voordeel is dat ik in de thuisomgeving kom. Ofwel de vertrouwde omgeving, waarbij het baasje ook aanwezig is. Dat maakt dieren een stuk rustiger.”

Vogels, reptielen, katten, cavia’s en konijnen, daar richt ze zich op. Tot nu toe zijn de reacties zeer positief, mede door haar flexibele opstelling. Ze is tevens inzetbaar om voor het huisdier te zorgen als de eigenaar afwezig is.

“Heb je een probleem, een vraag en je wilt niet gelijk naar een dierenarts, dan kun je mij altijd benaderen”, besluit ze.

Meer informatie: www.knip-itdiersalon.nl

Dirk Molenaar

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden