Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Nik Jongbloed keert terug bij Cabauw

Sportt 814 keer gelezen

CABAUW • Nik Jongbloed (21) komt het komende seizoen weer uit voor zaterdagvierdeklasser Cabauw, waar hij vanaf zijn vijfde de jeugdopleiding doorliep.

Op zijn zestiende was de Lopikenaar al een vaste waarde van de hoofdmacht. Twee jaar geleden vertrok Jongbloed naar de IJsselsteinse zondagtweedeklasser VVIJ. In zijn eerste jaar was de spits niet altijd tevreden over zijn spel en baalde nog meer van de talrijke kleine blessures die hem vaak buiten de basis hielden. Het afgelopen seizoen had Jongbloed wel een basisplaats en scoorde weer regelmatig.

Gewoon weer lekker voetballen
,,Ik miste mijn vrienden en de gezelligheid van Cabauw wel," aldus Jongbloed, die zijn studie Bedrijfseconomie na het behalen van zijn bachelor voor een jaar onderbreekt. ,,Ik wil werkervaring opdoen en dan past voetballen op zaterdag het beste na een week werken op de afdeling Vastgoed van de gemeente Rotterdam. Bij VVIJ heb ik genoten van het hogere niveau en de randvoorwaarden rond de wedstrijden. Bij Cabauw wil gewoon weer lekker voetballen en ga ik een aanval doen op de toppositie van topscorerslijst aller tijden. Ik sta nu op 78 treffers. Dat moeten er 100 worden om Gerald Vermeulen (99 goals) te passeren. In 2021 vervolg ik in Tilburg mijn studie en wil daar gaan wonen. De bedoeling is wel om de komende jaren voor Cabauw uit te komen."

Wim Kroone

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie