Afbeelding
Foto: Vincent van Dordrecht

Ploegpresentatie: Krimpenerwaardse inbreng in MtD-vrouwenploeg

Sport 803 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Making the Difference (MtD) presenteerde afgelopen week haar dertien vrouw sterke wielerploeg in Rotterdam-Charlois bij een van haar sponsors. De Krimpense Eltina van Wijk neemt de taak van wegkapitein op zich. Sandra Dekker uit Lekkerkerk stapt na een inspannend schaatsseizoen op de racefiets.

Ploegmanager Peter de Vries was een van de initiatiefnemers om een vrouwenwielerploeg te starten met voornamelijk ‘zij-instromers’.

Opleidingsploeg
“MtD is een opleidingsploeg met als ambitie om gemotiveerde volwassen vrouwelijke atleten met verschillende achtergronden op te leiden tot succesvolle wielrensters,” aldus de Krimpenaar. “De ploeg biedt een unieke kans voor sporters die in een andere discipline, zoals atletiek, schaatsen en roeien, al in aanraking met topsport zijn gekomen. De rensters zijn in meerderheid ouder dan 23 jaar. Via het opleidingstraject van MtD wordt hen de kans geboden om door te stromen naar de top van het vrouwenwielrennen.”

Voor 2024 wil MtD haar positie in de top van het amateur-vrouwenpeloton bevestigen met topklasseringen in de Belgische en Hollandse topcompetities en Woman Cycling series (WCS). In 2023 lukte dat in de WCS met Vera Tieleman, die de Ronde van Twente wist te winnen. 

“Tijdens een geslaagd trainingskamp in het Spaanse Girona is de basis gelegd voor het nieuwe seizoen,” merkt ploegleider Leen Merison, die assistentie krijgt van Ouderkerker Henk Ceelen, op. “Het is een fantastische groep om mee te werken.”

Ronde van Lekkerkerk
Marathonschaatsster Sandra Dekker gaat voor haar kans in de Ronde van Lekkerkerk.

“Op natuurijs kom ik het beste tot mijn recht,” vertelt de 25-jarige Lekkerkerkse. “In de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee eindigde ik in 2023 op de zevende plaats. Ik trainde ’s zomers al veel op de fiets. Ik volgde de Ronde van Lekkerkerk en omstanders vroegen me vaak waarom ik niet meedeed. Ik ben nu nog jong en ga het gewoon doen.”

Het ‘klassieke seizoen’ is ze goed begonnen: “In de Belgische klassieker Brussel-Opwijk werd ik elfde en vorige week zaterdag sprintte ik op het clubparkoers van het Rotterdamse Ahoy naar de vierde plaats in de eerste wedstrijd van de ProMobility Ladies Cup.”

‘Wielrennen laat me niet los’
Eltina van Wijk zorgde in die wedstrijd dat de nieuwkomers in de MtD-formatie regelmatig naar voren gereden werden.

“Ik heb een amateurlicentie en rijd niet de grote wedstrijden,” vertelt de ervaren dertiger. “Ik was eigenlijk al gestopt, maar het wielrennen laat me niet los. Op de weg heb ik in het verleden in België veel klassiekers gereden. De rol van wegkapitein bevalt me goed. Ik kan wekelijks tussen de tien en zestien uur trainen. Een wedstrijd per week kan ik nog gemakkelijk aan. Als veldrijdster kijk ik terug op een goede winter. Ik wil me de komende maanden plaatsen voor het WK Gravel voor masters en ik doe een gooi naar de nationale graveltitel bij de amateurvrouwen.”

Wim Kroone

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden