• Spirit deed goede zaken door concurrent De Zwerver te verslaan.
• Spirit deed goede zaken door concurrent De Zwerver te verslaan. Foto: John Wijntjes

Lukas Bos wijst Spirit de weg tegen De Zwerver

Sport 777 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL  • Spirit versloeg zaterdag collega-laagvlieger De Zwerver met maar liefst 4-0. Daarmee namen de Ouderkerkers wat afstand van de directe degradatieplaatsen in de tweede klasse F. Om zich rechtstreeks te handhaven heeft Spirit meer en vooral consistenter succes nodig.

‘Wat als Spirit-spits Lukas Bos op slag van rust níet gescoord had?’, kon je je na afloop van de wedstrijd afvragen.

Poeier van buiten de zestien
De goal -een poeier van net buiten de zestien- kwam uit het niets in een fase waarin de overtuigend aan de wedstrijd begonnen thuisploeg langzaam maar zeker aan het verzanden was in doelloos gebrei. Oké, Spirit had zeker zeventig procent balbezit, maar wat heb je daaraan als de eindpass of een onderscheidende individuele actie uitblijft?

Door het spel van Spirit kreeg het kwalitatief arme De Zwerver zowaar hoop dat er wellicht iets te halen viel aan de Sportlaan in Ouderkerk. Sterker nog, de Kinderdijkers hadden via hun aanvallers Tom Ferrier en Jorie Bieren twee riante mogelijkheden om de wedstrijd op zijn kop te zetten. Getreuzel van Bieren en een uitstekende redding van Spirit-doelman Sean Luthart voorkwamen een onrechtvaardige voorsprong van de gasten.

Genadeklap
Toen vervolgens Lukas Bos raak schoot en Spirit juichend richting de thee kon, was de wedstrijd mentaal gesproken al gespeeld. Maar hoe was het gegaan als dit zondagsschot géén doel had getroffen? De kans was dan groot geweest dat Spirit voor de zoveelste keer tegen een resultaat was aangelopen dat geen recht doet aan de kwaliteiten die het team wel degelijk bezit. Dankzij Bos kwam het zover niet en het was Ruben Slooff die in de 50ste minuut de genadeklap uitdeelde.

In de resterende veertig minuten sloeg Spirit nog twee keer toe via Lukas Bos en Christian de Jong. En De Zwerver? Dat liep rond als een aangeslagen bokser en was blij met het laatste fluitsignaal.

‘Het gat naar boven is te overbruggen’
Bij Spirit was er vooral opluchting.

“Deze wedstrijd moesten we winnen om in ieder geval boven de rode streep te raken en dat is gelukt,” stelde Spirit-trainer Richard van Cappellen vast. “De overwinning was ook dik verdiend. We waren veel beter dan De Zwerver en hebben onszelf gelukkig weten te belonen. Voor Lukas was het ook lekker dat-ie vandaag het net weer wist te vinden. En nu gaan we kijken of er nog meer in zit dan de nacompetitie. Het gat naar boven is te overbruggen, maar dan zullen we wel moeten blijven winnen. Te beginnen tegen EBOH in onze eerstvolgende thuiswedstrijd.”