• Wim van der Velden met enkele jonge tijdritsterren.
• Wim van der Velden met enkele jonge tijdritsterren. Foto: Jan Timmer

De Waardrenner reikt tijdritprijzen uit

Sport 668 keer gelezen

LEKKERKERK • Wielerclub De Waardrenner sloot het wegseizoen officieel af met de prijsuitreiking van haar Tijdritcompetitie.

Deze zomer en najaar organiseerde de vereniging vier avonden waarop de jeugd en de senioren over respectievelijk afstanden van 4,3 en 13 kilometer langs de N210 raasden om het rechte parcours in zo kort mogelijke tijd te rijden. “De belangstelling was groot”, vertelt Petra Strijdhorst, als bestuurslid één van de mensen achter de races tegen de klok. “We mogen dan ook terugkijken op een geslaagde competitie”, stelt de Lekkerkerkse tevreden vast. 

Bekers
Minder fraai was dat van alle prijswinnaars slechts een handjevol de moeite nam om hun beker op te komen halen op het Waardrenner-clubhonk op sportpark Weydehoeck in Lekkerkerk. Aan het eind van de ceremonie stonden daardoor nog flink wat prijzen op de ‘eretafel’. Wie zijn prijs wél op kwam halen kreeg deze uitgereikt door Wim van der Velden van Van der Velden Verzekeringen & Hypotheken, de hoofdsponsor van de tijdrittenreeks.

De winnaars: Maren de Bruin, Ilse Lingen, Peter de Bruin, Jesse Beuckens, Bart van Grieken en Arjan Bakker. Van Grieken mag zich als overall-kampioen de trotse nieuwe bezitter van de Waardrenner-wisselbeker noemen, een bokaal die jarenlang zoek was en sinds 1995 in het bezit bleek van oud-winnaar Peter Schep. Dat wordt dus flink graveren om alle nieuwe namen op de wisselbeker te krijgen.

Parcours
De tegenvallende opkomst van de prijswinnaars laat niet onverlet dat De Waardrenner mag terugkijken op een prima seizoen. Met name de jeugdafdeling maakt een mooie ontwikkeling door en groeit gestaag door. “Momenteel hebben we zo’n 25 jonge wielrenners op de ledenlijst staan”, vertelt Petra Strijdhorst. “We verwachten een verdere toename omdat we nu de beschikking hebben over een nieuw en veilig, afgesloten wielerparcours hier in Lekkerkerk. Dat gaat absoluut kinderen aantrekken.”

Veel jeugdwielrenners nemen namens De Waardrenner deel aan wedstrijden. “En dat gebeurt regelmatig met succes”, weet Petra Strijdhorst. “Er zijn het voorbije seizoen flink wat podiumplaatsen bereikt. En daar komen er nog wel wat bij, verwachten we, want er zijn aardig wat van onze jeugdleden ook actief in het veldrijden. Ook daar doen ze het goed. Kortom: we gaan lekker met de jeugd.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app