• Coen Wouda kijkt uit naar de '10 van Stolk'.
• Coen Wouda kijkt uit naar de '10 van Stolk'. Foto: Robert van der Hek

Coen Wouda organiseert ‘10 van Stolk’ voor Team Krimpenerwaard

Sport 1.385 keer gelezen

STOLWIJK • Met de ‘10 van Stolk’ -op zaterdag 20 januari 2024- wil Coen Wouda extra geld in het laatje brengen van Team Krimpenerwaard.

De Stolwijker, die namens het Krimpenerwaardse team in juni 2024 deelneemt aan Alpe d’HuZes, had zich er makkelijker vanaf kunnen maken, maar legt de lat bewust hoog: “Team Krimpenerwaard heeft allerlei vaste en goedlopende acties om zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen voor kankerbestrijding. Het is de bedoeling dat de teamleden daarnaast één of meerdere eigen acties opzetten. Ik wilde graag extra uitpakken.”

Local Heroes Obstacle Runs
Dat is Coen Wouda (52) wel toevertrouwd. Samen met onder anderen Marloes van den Heuvel van sportschool JustMove stond de uitvoerder van Mels Renes Betonvloeren in het verleden aan de basis van de succesvolle Local Heroes Obstacle Runs in Stolwijk.

“De vijfde en laatste editie was in 2018”, blikt Wouda terug. “Het evenement was uit zijn jasje gegroeid en werd te groot om nog op verantwoorde wijze te behappen. We kijken er met veel voldoening op terug, vooral omdat de obstacleruns in totaal ruim 86.000 euro opbrachten voor KWF Kankerbestrijding.”

De trailrun-uitdaging ‘10 van Stolk’ hoeft Wouda gelukkig ook niet alleen te organiseren. “Ik krijg volop hulp en steun vanuit het dorp. Extra blij ben ik met de inzet van de leden van jeugdsoos Qu’est-ce Que C’est, waar ook de start en finish zijn. Het is mooi dat de jongeren hiervoor de handen uit de mouwen steken.”

Maximaal 250 deelnemers
Aan het evenement kunnen maximaal 250 hardlopers meedoen. Volgens de organisator is het een ‘ruige trailrun van tien kilometer door de rustieke Stolkse polders’: “85 Procent van het parcours voert over onverharde tiendweggetjes en door weilanden in en bij de Bovenkerk en Bilwijkerweg in Stolwijk.”

Het inschrijfgeld bedraagt 17,50 euro. “Het hangt nog een beetje van de sponsoring af, maar in principe hoop ik de netto-inschrijfgelden volledig te kunnen schenken aan Team Krimpenerwaard en daarmee KWF Kankerbestrijding”, aldus de bevlogen organisator. 

In Stolwijk houdt men wel van een uitdaging, reden waarom de animo nu al erg groot is. Wouda: Ik raad belangstellenden dan ook aan niet te lang te wachten om zich aan te melden. Vol is vol.” 

Team Krimpenerwaard
Wouda sloot zich enkele maanden geleden aan bij Team Krimpenerwaard. “Ik zat er al langer over te twijfelen, maar heb tijdens een kennismakingsbijeenkomst de knoop doorgehakt. Er was gelijk een klik. Het team bestaat uit een zeer gemêleerd gezelschap uit de hele Krimpenerwaard. Daarbij is vanuit de begeleiding veel kennis en ervaring aanwezig met betrekking tot fietsen in het algemeen en het evenement Alpe d’HuZes in het bijzonder. Ideaal, want zo hoef je niet zelf het wiel uit te vinden en sta je als eenling niet alleen.”

Zo goed mogelijk voorbereiden
Over hoeveel keer Wouda volgend jaar de Alpe d’Huez oprijdt, doet hij geen uitspraken. “Daar is het nog veel te vroeg voor. Ik heb inmiddels de nodige kilometers afgelegd op mijn nieuwe fiets, maar ik heb geen ervaring met klimmen. Ik wil me goed voorbereiden, zodat ik straks zo fit mogelijk aan de start sta.”

Meer informatie over de ‘10 van Stolk’ en inschrijven: www.teamkrimpenerwaard.nl/tien/

Robert van der Hek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app