• De start van de Haastrechtloop in juni, met Flo van der Vlist (m) in het rode shirt.
• De start van de Haastrechtloop in juni, met Flo van der Vlist (m) in het rode shirt. Foto: Martijn Kuiler

‘Hardloop-hobbyist’ Flo van der Vlist boekt progressie

Sport 1.475 keer gelezen

VLIST • De 23-jarige Flo van der Vlist is één van de sterkste regiolopers van dit moment. Na de Schoonhovense Silvercityrun en de Haastrechtloop schreef de uit Vlist afkomstige sporter vorig weekend de Goudse Singelloop op zijn naam.

Als Flo van der Vlist aan de start staat van een 10 kilometer-wedstrijd is hij de te kloppen man. Atleten van buitenaf, die aangesloten zijn bij een atletiekvereniging, maken dit seizoen kennis met de clubloze laatstejaars student Informatica, die hen vaak klopte. 

“Ik train drie à vier keer per week en maak mijn eigen trainingsschema’s,” vertelt Flo van der Vlist. “Ik zie het hardlopen echt als hobby. De Haastrechtloop is denk ik de eerste hardloopwedstrijd, waaraan ik elf jaar geleden deelnam. Ik vond het leuk om elk jaar snellere tijden te lopen.”

STV Lekstreek
Als tiener schaatste hij fanatiek bij STV Lekstreek. “Door alle loopoefeningen die je ‘s zomers doet, merkte ik dat het hardlopen me goed afging. Sindsdien sta ik meestal aan de start bij regiolopen. De tien kilometer kan ik nu lopen rond de 32 minuten. Soms pak ik een grotere wedstrijd mee, zoals de CPC-loop in Den Haag en de kwartmarathon in Rotterdam, om mij te meten met atleten die beter zijn dan ik. Mijn doel is om steeds sneller te gaan lopen en in de toekomst toe te werken naar een marathon. Mijn twee jaar oudere broer Tes liep de marathon in 2.49 uur. Daar wil ik onder duiken.”

Ethisch hacken

Flo van der Vlist heeft geen plannen om een topatleet te worden. Veel tijd besteedt hij aan ‘ethisch hacken’. “Ik zoek online-kwetsbaarheden bij bedrijven die daarvoor toestemming hebben gegeven,” vervolgt Van der Vlist, die in Utrecht in een studentenhuis woont. “Op het moment dat ik iets vind, rapporteer ik dit. Dat doe ik nu zo’n drie jaar via platformen als HackerOne en Intigriti, waar honderden bedrijven bij zijn aangesloten. Ik sta hoog in de ranking bij deze platformen en heb de accountgegevens van meer dan 25 miljoen mensen beschermd bij verschillende bedrijven. Af en toe kom ik in contact met degenen die de software ontwikkelen. Soms schrikken zij van wat ik allemaal ontdek.”

Via linkedin wordt hij regelmatig benaderd of hij wil komen werken bij een bedrijf, dat zijn computergegevens beschermd wil blijven zien. “Dat doe ik niet, want ik ga eerst mijn universitaire studie afmaken en het sporten wil ik niet op een lager pitje zetten. Met vrienden ga ik regelmatig fietsen. Pas nog ben ik een week in de Franse Alpen geweest om te mountainbiken. Conditioneel sta ik er goed voor. In december sluit ik het jaar af met de Linschotenloop en de Oliebollenloop in Schoonhoven. Daar wil ik weer knallen.”

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app