• Uitkijken naar de Krimpenerwaard Jeugdmasters 2023.
• Uitkijken naar de Krimpenerwaard Jeugdmasters 2023. Foto: aangeleverd

Jonge tennissers kunnen zich uitleven

Sport 1.120 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Voor jonge tennissers in de regio staan komende periode maar liefst zes regionale toernooien op het programma én een slotevenement: de Tennis Nation-Krimpenerwaard Jeugd Masters.

De reeks begint komend weekend met een jeugdtoernooi bij TV Langeland in Krimpen aan den IJssel. Daarna volgen soortgelijke evenementen bij TC Ouderkerk (week 24), ATC ’t Veldje in Ammerstol (week 26), TC Bergambacht (week 27), TCK in Krimpen aan den IJssel (week 28) en TC Lekkerkerk (week 35). 

Punten
“Allemaal toernooien waar kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar aan kunnen deelnemen”, vertelt Kees van der Laan, zelf medeverantwoordelijk voor het Jeugd Open van TC Lekkerkerk. “Bij elk toernooi kunnen punten verdiend worden die het mogelijk maken zich te plaatsen voor de Jeugd Masters op 27 augustus op het complex van TC Bergambacht. Voorwaarde voor masters-plaatsing is wel dat de spelers aan minimaal drie van de zes jeugdtoernooien hebben meegedaan.”

TC Bergambacht is nieuw in de groep van de zes samenwerkende Krimpenerwaardse clubs. “De tijd was rijp om ons aan te sluiten,” zegt Germarieke Hogendoorn. “Na een periode waarin we even wat minder ruim in onze jeugd zaten, zien we de laatste tijd een groei in het ledental en de behoefte om toernooien te spelen. Dit is dan ook een mooi moment om mee te doen aan dit leuke circuit.”

Toptoernooien
De zes jeugdtoernooien zijn thematisch verbonden aan de grote internationale toptoernooien, zoals de US Open en Roland Garros. “Klopt,” glimlacht Joost Kalis namens TCK. “Wij ‘verbinden’ ons aan Roland Garros en zullen tijdens de toernooidagen Frans eten serveren.”

“Bij ATC ’t Veldje komen we juist met Spaanse hapjes,” refereert Maaike van Langenhorst namens de Ammerstolse tennisclub aan het Spanish Open. “Leuk is ook dat alle deelnemers bij elk toernooi dat ze spelen in het bezit van een lootje komen, waarmee ze meedingen naar één van de mooie prijzen tijdens het slottoernooi op 27 augustus,” vertelt Sjoerd van Santen (TV Langeland).

Annemiek Haverbeke (TC Ouderkerk) constateert dat er veel belangstelling is voor de verschillende toernooien. “We merken sowieso dat de koppeling van de evenementen aan de Jeugd Masters voor extra toeloop zorgt. Er zijn verschillende kinderen die juist vanwege die combinatie aan meerdere toernooien meedoen. Zo zien we het natuurlijk graag.”

Inschrijven voor de Krimpenerwaardse jeugdtoernooien kan via de website www.toernooi.nl

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app