• Het 30-plus vrouwenteam van vv DCV.
• Het 30-plus vrouwenteam van vv DCV.

DCV-vrouwen 30+ zoeken versterking

Sport 1.924 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De 30-plus vrouwen van vv DCV kunnen wel wat versterking gebruiken. Wie het leuk lijkt om de voetbalschoenen (weer) aan te trekken is iedere woensdagavond vanaf 19.00 uur welkom op het Krimpense sportcomplex.

Cindy van der Vlist-Schouten stond anderhalf jaar geleden met Marjolein Hogendoorn aan de basis van het laagdrempelige voetbalgezelschap. 

“Samen met Marjolein was ik wekelijks langs de lijn bij het team van onze zonen te vinden. We hadden allebei nooit gevoetbald, maar het leek ons leuk om ook een balletje te gaan trappen. Zo ontstond als dertig-plussers het idee om een vrouwenteam voor gelijkgestemden op te richten.”

Veel animo
Zo gezegd, zo gedaan. De twee zochten contact met het DCV-bestuur, waarna ze hun eigen netwerk en een algemene oproep gebruikten om het team daadwerkelijk op te tuigen. “Blijkbaar stonden we niet alleen, want in korte tijd hadden we rond de twintig aanmeldingen. Vervolgens gingen we in oktober 2021 daadwerkelijk van start”, blikt Cindy terug.

Vanaf dat moment wordt er iedere woensdagavond (van 19.00 tot 20.15 uur) getraind. Cindy: “We hebben de luxe van maar liefst drie trainers, van wie er altijd twee aanwezig zijn. Tijdens de trainingen schaven we aan onze techniek en conditie en sluiten we uiteraard af met een partijtje.” 

Cindy benadrukt dat de drempel voor het team laag ligt: “Verreweg de meesten van ons hebben nog nooit gevoetbald. Spelplezier is het allerbelangrijkst.”

Geslonken
Inmiddels is het aantal deelnemende vrouwen helaas geslonken tot tien à elf. Vandaar de oproep aan dertig-plus vrouwen om zich aan te melden. Een maximumleeftijd is er niet. Cindy: “We hebben wel eens een vijftiger in het team gehad. Zij was reuze sportief, dus dat was sowieso geen probleem. Voor de rest is iedereen welkom, met of zonder voetbalervaring. De eerste drie trainingen zijn kosteloos en geheel vrijblijvend. Zo kan iedereen ervaren of voetballen een sport is die bij je past.”

Mocht er animo zijn om competitie te gaan spelen, dan kan dat ook worden besproken. “Vooralsnog houden we het bij trainingen en een enkele oefenwedstrijd. Maar we kunnen altijd kijken of we ons eventueel gaan inschrijven voor de 7x7 competitie tegen vrouwenteams uit de regio”, aldus Cindy.

Aanmelden
Wie het leuk lijkt om mee te trainen kan zich aanmelden via dcvkrimpen.nl/meevoetballen. Op de website van de Krimpense voetbalvereniging staan eventueel de telefoonnummers van Cindy en Marjolein voor nadere informatie. 

Eerstgenoemde tot slot: “Op woensdagavond is de kantine open, dus na de training kan er nog worden bijgekletst. Dat is geen verplichting, maar wel extra gezellig natuurlijk.”

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden