• 'Maak kennis met tennis'.
• 'Maak kennis met tennis'. Foto: Edu Tuynman

TV Het Hofland opent het nieuwe tennisseizoen

Sport 563 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Tennisvereniging Het Hofland houdt zondag 2 april (12.00-14.00 uur) open huis. Onder het motto ‘Maak kennis met tennis’ krijgt jong en oud de gelegenheid om het spel te ontdekken.

Bestuurslid Bob Hansen verheugt zich op het nieuwe seizoen: “Hoewel we altijd afhankelijk blijven van het weer zijn we klaar voor de start van dit tennisjaar. We hopen zondag veel potentiële nieuwe leden te begroeten.” 

Belangstellenden kunnen een gratis proefles krijgen. Hansen: “Tennisschool Focus staat met haar vakkundige trainers klaar om geïnteresseerden de eerste kneepjes van de tennissport bij te brengen.”

Vrijwilligers 
Er is in de winter veel werk verzet. Verven, reparatiewerkzaamheden en andere zaken werden aangepakt.

Tientallen leden van de vereniging hebben alles schoongemaakt en binnenkort zijn de tennisbanen klaar voor het nieuwe seizoen, aldus Hansen: “We zijn ontzettend blij met onze vrijwilligers. Ook tijdens de open dag van Het Hofland zetten zij zich in om er een mooie dag van te maken.”

Verduurzamen
De tennisvereniging in Schoonhoven maakt stappen om haar tennispark verder te verduurzamen. Hansen: “Dit door middel van zonnepanelen, isolatie en sinds kort ook ledverlichting. Vooral die laatste investering moet eraan bijdragen om de kosten acceptabel te houden.”

Na een onderzoek onder de leden staan er meer ontwikkelingen op stapel. “We bekijken momenteel of we kunnen komen tot padel- en winterbanen op onze accommodatie. Dit om in te spelen op de snelgroeiende padelsport en de mogelijkheid te bieden het hele jaar door te tennissen. Naast alle ontwikkelingen, nieuwe activiteiten en meerdere toernooien, worden er ook gezellige (feest)bijeenkomsten georganiseerd voor leden en trouwe sponsors van de vereniging. Kortom, het zal weer een mooi tennisjaar worden, dat bol staat van sport en gezelligheid. Te beginnen op zondag 2 april tijdens onze open dag.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie