• Dim Droog in actie.
• Dim Droog in actie. Foto: Nico van Dartel

Talentvolle Dim Droog wil ‘knallen’ met zijn BMX

Sport 1.630 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • Dim Droog timmert aan de weg met zijn grote passie: fietscross. De 10-jarige inwoner van Krimpen aan de Lek is net terug van een wedstrijd in het Italiaanse Verona. Na enkele prima manches verhinderden valpartijen om hem heen een hoge eindklassering, maar Dim maalt er niet (meer) om: “Het was reuze cool”, zegt hij. 

Zijn moeder Marleen aanvullend: “Tijdens zo’n internationale wedstrijd doe je enorm veel ervaring op. Daar kun je later weer je voordeel mee doen.”

Fietscross of BMX’en is de juiste sport voor de ‘beweeglijke Dim’, stelt Marleen: “Na een proefles op zesjarige leeftijd was hij verkocht. Sindsdien wil-ie fietsen, fietsen, fietsen... Zelfs toen hij net uit Italië was, wilde hij weer gelijk gaan trainen bij zijn vereniging in Barendrecht. Hij is er altijd mee bezig; het is zijn grote hobby.”

Bekers
Het gaat hem vooralsnog voor de wind, getuige de rijen bekers in het raamkozijn. “Ik ben in mijn leeftijdscategorie -elfjarigen- de nummer twee van Nederland”, zegt Dim trots. Of hij niet bang is om te vallen in de intensieve sport die fietscross is? “Nee, hoor”, zegt hij vol bravoure. “Als het starthek valt, wil ik maar één ding: knallen!”

En knallen kan hij weer, want het seizoen is van start gegaan. Hij heeft er zin in, met vrijwel ieder weekend een wedstrijd in binnen- en buitenland. “Ja, dat is aanpoten”, weet Marleen. “We kijken per wedstrijd wie er met hem meegaat. Vaak is het zijn vader, maar als het even kan ga ik ook mee.”

Naast wedstrijden in Nederland vermeldt de wedstrijdkalender uitstapjes naar onder andere Tsjechië, België, Frankrijk en Duitsland. Hoogtepunt moet als het even kan het WK worden, dat in augustus wordt afgewerkt in Schotland.

Sponsors
Mede gezien de vele kilometers die gemaakt moeten worden en het dure materiaal is fietscross een prijzige sport. Daarom ging Dim tijdens de winterstop op zoek naar sponsors. Een flyer werd gedrukt en verspreid bij onder andere de Albert Heijn, het Cultuurhuis, de tandarts en café De Kwayste Niet.

“Dankzij de eerste sponsors heeft Dim vorig weekend in Italië kunnen rijden. We gaan de folder nu ook verder in het dorp verspreiden, waarbij belangstellenden voor een donatie eveneens een kijkje op mijn Facebookpagina kunnen nemen”, vermeldt Marleen.

Dit alles met als doel om Dim te laten pieken. Want hoe jong hij ook is, hij weet precies wat hij wil: “Ik wil later fulltime met mijn sport bezig zijn en Olympisch kampioen worden. Dat is mijn grote wens.”

(Dim is te volgen via dim_droog_bmx op Instagram)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden