• V.l.n.r. voor 'Spirit's Wall of Fame': Linda Zeedijk, Armand Cretz en Ingrid Snijders.
• V.l.n.r. voor 'Spirit's Wall of Fame': Linda Zeedijk, Armand Cretz en Ingrid Snijders. Foto: Jan Timmer

VV Spirit ziet graag meer vrouwen voor de groep

Sport 791 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Voetbalvereniging Spirit start een campagne om meer vrouwen in technische functies te krijgen. Op 18 februari is de kick-off.

“Het doel is om komend seizoen veel vrouwelijke gezichten op de velden te hebben staan. Hiermee kunnen ze een bijdrage leveren aan het spelplezier en het niveau van onze jongens en meisjes,” vertelt jeugdvoorzitter Armand Cretz.

Vervolgens: “We zoeken trainers, leiders, wedstrijdleiding, vrouwen met een geel-wit hart. Spirit is een sociale vereniging, die normen en waarden hoog in het vaandel heeft staan en waar spelplezier en prestatie hand in hand gaan. Voetbalervaring is niet vereist, we leren belangstellenden zelf hoe ze de jeugd kunnen trainen en leiden.” De groep vrouwen wordt door ervaren trainers van vv Spirit en de KNVB opgeleid en daarna op het veld verder begeleid.

Niets mooiers
Ingrid Snijders en Linda Zeedijk weten uit eigen ervaring hoe leuk het is om in een technische functie bij Spirit actief te zijn. “Er is niets mooiers dan een groep jongens of meiden zich te zien ontwikkelen en daar sturing aan te geven,” zegt Linda Zeedijk, trainer van MO15-2. “Ik kan het iedere sportminded vrouw aanbevelen. Je kunt als trainer/coach écht iets toevoegen. Bovendien word je bij onze club goed begeleid vanaf het moment dat je je aanmeldt. Spirit is een warm nest met veel gezelligheid. En wat ook belangrijk is: je krijgt alle tijd om je te bekwamen.”

Voetbalachtergrond
Ingrid Snijders knikt bevestigend. Zij trad tien jaar geleden toe tot het vrijwilligerskorps van Spirit en is nu coördinator van de technische jeugdcommissie en tijdelijk trainer van Vrouwen 3.

“Veel mensen denken dat je een voetbalachtergrond moet hebben om voor een groep te staan,” neemt ze een misverstand weg. “Maar eerlijk gezegd is dat niet zo relevant. Het voetbalgedeelte krijg je mee op de cursus, die we speciaal op vrouwen hebben geënt. Andere factoren zijn minstens net zo belangrijk. De omgang met spelers bijvoorbeeld, het plezier hebben met je groep, het deel uitmaken van een fijne vereniging en de voldoening van een bijdrage leveren aan de sportbeoefening van jeugd.”

Prikkelen
“We hopen dat de campagne ertoe leidt dat we een flinke groep vrouwen weten te prikkelen om zich aan te melden”, besluit Armand Cretz. “Iedereen is welkom, ook vrouwen van buiten de vereniging.”

Wie interesse heeft kan alvast contact zoeken met Ingrid Snijders (06-22914953) of Linda Zeedijk (06-30573373).

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie