Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Patrick de Ruijter verlaat Haastrecht met pijn in het hart

Sport 577 keer gelezen

HAASTRECHT • Hoofdtrainer Patrick de Ruijter neemt na dit seizoen noodgedwongen afscheid van zaterdagderdeklasser Haastrecht, waar de 49-jarige inwoner van IJsselstein aan zijn eerste seizoen bezig is. 

Vanwege fysiek ongemak neemt De Ruijter deze beslissing. ,,Begin oktober kreeg ik lichamelijke klachten, waardoor ik weinig nachtrust kreeg,” aldus de fanatieke oefenmeester. ,,Aangezien het niet duidelijk is, wanneer ik weer fit ben, heb ik besloten om de vereniging zekerheid te geven ten aanzien van het komende seizoen. Met pijn in het hart betekent dit, dat ik na dit seizoen stop. Ik had kunnen afwachten hoe mijn herstel verloopt, maar dat vind ik niet fair naar de club toe. Haastrecht heeft nu ruim de tijd om een nieuwe trainer te zoeken.”

Patrick de Ruijter, die speelde bij de amateurs van Utrecht, Hercules en Houten, ging na een knieblessure al op jonge leeftijd het trainersvak in. Na periodes bij DHSC (assistent), VCS (twee seizoenen) en Schalkwijk (drie seizoenen) had Patrick de Ruijter, voordat hij in dienst trad bij Haastrecht, zeven jaar lang de selectie van Kamerik onder zijn hoede.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie