• Dennis Bodegom eerder dit jaar (in de derde klasse) in actie tegen Schoonhoven.
• Dennis Bodegom eerder dit jaar (in de derde klasse) in actie tegen Schoonhoven. Foto: Wijntjes Fotografie

Dennis Bodegom op zijn plek bij FC Perkouw

Sport 738 keer gelezen

BERKENWOUDE • Het is goed toeven bij FC Perkouw, vindt Dennis Bodegom. “Zelfs in de vierde klasse”, voegt de 29-jarige centrale verdediger er glimlachend aan toe 

Natuurlijk. Ook Dennis Bodegom baalde van de degradatie afgelopen seizoen. Een stap terug die op basis van de voetballende kwaliteiten van FC Perkouw niet nodig was geweest. 

“We hebben eigenlijk het hele jaar aangehikt tegen een matige competitiestart en een niet al te verheffend vervolg tot de winterstop,” analyseert hij. “Daarna herstelden we ons en gingen we punten pakken, waardoor we even het geloof kregen dat we ons toch nog konden handhaven. Uiteindelijk ging het in de nacompetitie alsnog mis. En nu spelen we dus in de vierde klasse.”

Ervaring
Al te dramatisch wil Bodegom er niet over doen, want het niveau waarop FC Perkouw tegenwoordig uitkomt, bevalt hem op zich wel. “Met de huidige selectie horen we eerlijk gezegd ook thuis in de vierde klasse,” zegt hij. “Zeker omdat we de afgelopen zomer enkele kwaliteitsspelers zijn kwijtgeraakt. Positief aan onze huidige situatie is dat we een aantal jonge spelers ervaring kunnen laten opdoen in een team dat regelmatig zijn wedstrijden wint. Dat is goed voor de club.”

Waartoe het gaat leiden is koffiedikkijken, vervolgt Dennis: “Tot nog toe zijn de resultaten wisselend. Tegen de sterkere teams blijken we op voet van gelijkwaardigheid te kunnen strijden. Je zag het vorige week in onze thuiswedstrijd tegen Zwammerdam. Die ploeg was voetbaltechnisch gezien misschien beter dan wij, maar we konden dat verschil met inzet prima compenseren. De 2-1 overwinning was dan ook verdiend. We hebben echter nog moeite met relatief ‘kleinere’ tegenstanders. Zo verloren we punten tegen Linschoten en Siveo. Die gasten gaan er vol gas in en zoeken voortdurend het fysieke gevecht. Daar moeten we een beter antwoord op vinden.”

Echte dorpsclub
Dennis Bodegom, in het dagelijks leven werkzaam als docent op de Hogeschool Rotterdam, speelt inmiddels alweer heel wat jaren bij FC Perkouw, na het eerste deel van zijn voetbalcarrière te hebben doorgebracht bij vv Stolwijk in zijn geboorteplaats.

“Mijn oude club speelde destijds nog op zondag en ik wilde liever op zaterdag voetballen,” vertelt hij. “FC Perkouw is net als Stolwijk een echte dorpsclub, waarbij Perkouw 1 zich onderscheidt met relatief veel voetballers van buiten Berkenwoude. Ik voelde me vanaf dag één volledig geaccepteerd. FC Perkouw is gemoedelijk en toegankelijk. Nee, ik heb geen ambities om het ooit nog eens elders te gaan proberen. Dit is mijn vereniging geworden. Klein, fijn en gezellig.”

Jan Timmer

.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie