• Joost Dambrink: 'In de derde divisie gaat het allemaal wat sneller'.
• Joost Dambrink: 'In de derde divisie gaat het allemaal wat sneller'. Foto: John Wijntjes

Joost Dambrink over promotie Voleco: ‘Elk duel vol aan de bak’

Sport 1.653 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Met Voleco Heren 1 draait Joost Dambrink lekker mee in de subtop van de derde divisie. Een mooie meevaller na de promotie afgelopen seizoen.

Dambrink (21) is bezig aan zijn derde seizoen in de Ouderkerkse hoofdmacht en is daarin als middenaanvaller een vaste factor. 

“Het gaat prima”, stelt de volleyballende Informatica-student tevreden vast. “Oké, in de derde divisie gaat het allemaal wat sneller dan in de Promotieklasse, maar we hebben ons goed aangepast. Waarbij het elke week spannend is of we de winst naar ons toe kunnen trekken. Ik denk dat het grootste verschil met vorig jaar is, dat we nu geen zwakke tegenstanders meer treffen. Je moet elk duel vol aan de bak.”

Voleco Heren 1 is vooral ‘in het midden’ en over de diagonaal sterk. Passend is er nog ruimte voor verbetering. “Maar ook daar zit groei in”, weet Dambrink. “Onze trainer zit er bovenop. Dat stimuleert extra om het beste uit onszelf naar boven te halen.”

Fusie
Ook het feit dat de mannen van Voleco dit seizoen samen trainen met de selectie van tweededivisionist VC Krimpen, de vereniging waarmee Voleco inmiddels gefuseerd is, levert een hoger spelniveau op. “We staan nu op trainingsavonden met gemiddeld een mannetje of vijftien op het veld,” vertelt Joost Dambrink. “Dat biedt meer scherpte en mogelijkheden met de oefenstof. In zijn totaliteit worden we er allemaal beter van.”

De fusie heeft er nog niet toe geleid om van de twee selecties één team te maken, dat onder de verenigingsnaam Volley Lek & IJssel in competitie uitkomt. “Dat is voor ons nog een brug te ver”, verwoordt Joost Dambrink de mening namens Voleco Heren 1. “Wel is het handig dat we in voorkomende gevallen gebruik kunnen maken van elkaars spelers, bijvoorbeeld als er invallers nodig zijn. De volleybalbond biedt daartoe de ruimte, al zijn er wel regels aan verbonden. Nee, zelf heb ik nog geen enkele keer het Krimpense shirt aangetrokken, andere jongens wel.” 

Zus
Joost Dambrink geniet niet alleen van zijn eigen volleybalbezigheden en het trainen van Heren 4 van zijn club, hij is ook trots op wat zijn jongere zus Elles heeft bereikt in hun beider favoriete sport. Begonnen bij Voleco geldt ze inmiddels als Oranje-international en heeft ze uitzicht op een glanzende carrière als prof.

“Enorm gaaf”, zegt hij erover. “Ze gaat als een speer en maakt straks een overstap naar een topclub in Duitsland. Mooi toch waar je sport je kan brengen! Ik ben hartstikke trots op haar.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden