Afbeelding

Veel natsprongen in Vlist; winst voor Paul van Meijeren en Fabiënne Overbeek

Sport 898 keer gelezen

VLIST • De omstandigheden in Vlist waren zaterdag prima in orde om een goede sprong te maken, maar veel springers eindigden met een nat pak. Erelid Klaas de Wit, die de bokalen kwam uitreiken, had er ook geen verklaring voor. Misschien was de laatste kans op een plek in de tweekampploeg een reden om extra risico te nemen.                                                                         

Paul van Meijeren (Zegveld) kwam als winnaar van de Vlisterbokaal uit de bus. Hij stond op de hoogste trede van het erepodium met 18,97 meter, voor Erwin Timmmerarends (Bodegraven - 18.85 m) en Thomas van Midden (Vlist - 18,69m).                                         

Dames
De damesbokaal leek in Vlist te blijven, want Suzanne Mulder sprong een prima wedstrijd met 14.85 meter als verste afstand. Ook Kimberly Slootjes-Engelhart (Haastrecht) deed haar uiterste best om deze historische wedstrijd te winnen. Ze sprong ver, maar niet recht en belandde met 13.78 meter als derde op het podium. Naast de winnares Fabiënne Overbeek (Benschop), die met 14.88m in de allerlaatste sprong de overwinning pakte.

Haar broer Reinier sprong 19.39 meter en vocht een mooi duel uit met Hidde van Dam (Montfoort), die met 18.82 meter tweede werd bij de junioren. Hier was Roef Eijzenga (Jaarsveld) met 17.34 meter de verrassing. Hij bleef net voor Ruben van Eijk (Haastrecht), die de wedstrijd sterk begon met 16,71 meter. 

Jongens
De jongensbokaal werd betwist tussen Karsten Klarenbeek (Haastrecht - 16.89m.) en Wessel Schenk (Schoonhoven - 16.81 m). Maar in de finale sprong Jonathan Timmerarends (Montfoort) naar een nieuw persoonlijk record en de overwinning met 17.87 meter.

Lieke Stolwijk (De Meije) versloeg met 13.76 meter Thalina van der Wind (Snelrewaard - 13.32m) en Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat - 12.96m) en mocht de bokaal in ontvangst nemen.

Tweekamp
Hierna werd de ploeg voor de tweekamp met Friesland bekendgemaakt.

Na de grote overwinning in Vlist vorig jaar wordt er zaterdag 2 juli in Friesland gesprongen op de nieuwe schansen van It Heidenskip. De verwachting is dat de Friezen er alles aan gaan doen om nederlaag van vorig jaar te doen vergeten.

Gerard Backx

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app