• Siemen der Wilde (r) met enkele collega-walking footballers.
• Siemen der Wilde (r) met enkele collega-walking footballers. Foto: PR

Walking footballers DCV zoeken versterking

Sport 695 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Wat ouder en zin om in een gezellige ambiance tegen een balletje te trappen? In dat geval is walking football de juiste keuze. Bij DCV bijvoorbeeld, want daar kunnen ze collega-enthousiastelingen goed gebruiken.

“Klopt”, stelt Krimpenaar en oud-DCV voorzitter Siemen de Wilde uitnodigend glimlachend vast. “Wij zijn, net als een aantal andere clubs in de streek, enkele jaren geleden met walking football begonnen. In eerste instantie kwamen daar negen spelers op af, van wie we er nu nog vijf over hebben. Dat is te weinig.”

Voor een onderling partijtje is het leuker om in de dubbele cijfers te zitten qua aantal. Vandaar dat DCV op zoek is naar versterking. De Wilde: “Daarbij denken we aan mensen van rond de zestig en ouder. Een voetbalachtergrond is absoluut niet nodig. Die heb ik zelf ook niet. Voor mij betekent walking football lekker ontspannen in de buitenlucht bezig zijn. Dit zonder gevlieg, geren en het risico een blessure op te lopen. Bij walking football heb je geen lichamelijk contact, dat maakt het extra aantrekkelijk om deze vorm van voetbal te beoefenen. Daarnaast hebben we het onderling erg gezellig. Voor en na de sessies zitten we altijd nog even bij elkaar met een kopje koffie of wat anders. Juist dat sociale aspect is zo leuk. Bijpraten, nagenieten en plezier maken. Ideaal dus voor iedereen van zestig-plus, die een leuke hobby zoekt.”

Lockdowns
Dat de walking football-groep van DCV de voorbije paar jaar relatief klein was, heeft zeker ook te maken met de coronamaatregelen en de bijbehorende lockdowns. “Die hebben inderdaad hun invloed gehad”, weet Siemen de Wilde. “Daardoor konden we soms een tijd niet op het veld terecht. Heel jammer, maar we blijven optimistisch en hopen weer snel op woensdagochtenden van 09.30 tot 10.30 uur op sportpark Waalplantsoen terecht te kunnen.”

Gratis clubtenue
Mensen met belangstelling voor walking football kunnen altijd contact met Siemen opnemen: telefonisch (06-37328671) of via e-mail: siemendewilde@gmail.com: “Ik leg dan met alle plezier de ins en outs uit. Ook kunnen ze vrijblijvend een paar keer meetrainen. Het lidmaatschap bedraagt 65 euro per jaar, dat is inclusief een gratis clubtenue. Voor de kosten hoeft niemand het te laten dus!” 

Jan Timmer

• Siemen der Wilde (r) met enkele collega-walking footballers.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie