• Piotr Havik in het tenue van het BEAT Cycling Team.
• Piotr Havik in het tenue van het BEAT Cycling Team.

Piotr Havik jaagt wielerdroom niet meer na

Sport 436 keer gelezen

ammerstol • Het was de droom van Piotr Havik om profwielrenner te worden. Hij was dichtbij, maar pech gooide roet in het eten. Nu hakt hij nu de knoop door: Piotr is wielrenner-af.

Bij BEAT Cycling Team bouwde de 27-jarige renner vier jaar lang aan deze droom. Een uitstapje naar de procontinentaal ploeg Riwal in 2020 viel vanwege corona in het water. “Dan moet je op een gegeven moment je conclusie trekken” laat Piotr weten. “De fiets blijft een verbindende factor in mijn leven, maar de focus gaat wel veranderen. Bij mijn huidige werkgever Jamick, waar ik al aan de slag was al marketingmanager, komen nu ook sales en recruitment in mijn takenpakket.”

Na een succesvolle periode als jeugdrenner, nieuweling en junior debuteerde Piotr Havik in 2013 bij de eliterenners. In Olympia’s Tour eindigde hij als tweede in het jongerenklassement. In 2018 won hij de Ronde van Overijssel. Winst in de GP Stad Zottegem in 2019 zag hij als een hoogtepunt. Zijn laatste wapenfeit was dit najaar de zesde plaats in de Antwerp Port Epic, die Matthieu van der Poel op zijn naam schreef. “Het winnen van mijn eerste profkoers en naast mannen als Philippe Gilbert en André Greipel op podiums staan, zal ik nooit vergeten. Op sportief vlak wil ik graag meerdere kanten van de wielersport ontdekken. Vooral het avontuur spreekt mij aan, zoals het rijden van een Trans Alpe of Trans Pyrenees op de mountainbike. En ik sluit niet uit dat ik af en toe nog een wegkoers meepak.”

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie