Afbeelding
Foto: aangeleverd

Zestigste Ronde van Lekkerkerk in aantocht: schooljeugd op de pedalen

Nieuws 817 keer gelezen

LEKKERKERK • Aankomende Hemelvaartsdag wordt de zestigste editie van de Wielerronde van Lekkerkerk verreden. Om dit jubileum te markeren, werden er donderdag en vrijdag fietsclinics gehouden op sportpark Weydehoeck, aan de rand van het dorp, speciaal voor basisschoolkinderen.

Twaalf klassen van Het Schateiland, de Eben-Haëzer en Koningin Wilhelminaschool waren uitgenodigd door het Wielercomité Lekkerkerk om deel te nemen aan deze clinics op het sportpark.

Jeroen van Zwienen van het wielercomité legt uit: “We streven ernaar om alle doelgroepen in Lekkerkerk bij sport te betrekken. Daarom hebben we samen met wielerclub De Waardrenner gezocht naar manieren om kinderen enthousiast te maken voor de wielersport. Met zo’n 300 kinderen die deelnamen aan deze scholenclinics, kunnen we spreken van een groot succes.”

Elke vijftig minuten werd een nieuwe klas verwacht op het clubparcours van De Waardrenner. Daar werden ze ontvangen door een team van Visma-Lease a Bike, De Waardrenner en het Wielercomité Lekkerkerk. Na een korte introductie in de wereld van het wielrennen mochten de kinderen een helm uitzoeken, terwijl de oudere kinderen ook een passende racefiets konden kiezen. Vervolgens kregen ze behendigheidstrainingen op de fiets, zoals sturen en slalommen, op het asfaltparcours. Als afsluiting van het uur mocht elke klas een paar ronden op het wielerparcours rijden het echte wielergevoel te krijgen.

Van Zwienen voegt toe: “De kinderen waren erg enthousiast en probeerden uitgebreid uit hoe zo’n racefiets werkt. Een leerling merkte op: ‘Ik vond het geweldig prachtig.’ De mannen van Visma-Lease a Bike zorgden voor een prettige sfeer, goede uitleg en een veilige clinic. Op woensdag 8 mei, de dag voor Hemelvaartsdag, is er een extra clinic voor kinderen die enthousiast zijn geworden tijdens de scholenclinics.”

Inschrijven voor deze extra clinic is mogelijk via de website van het wielercomité. ‘s Avonds vindt er een wielertheater plaats in Amicitia te Lekkerkerk, waar kaarten voor kunnen worden besteld via de website. De volgende dag kan iedereen de amateurs en profs in actie te zien tijdens de zestigste Ronde van Lekkerkerk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden