Afbeelding

(Tijdelijke) opvang 20 statushouders in Hotel De Witte Brug Lekkerkerk

Nieuws 3.223 keer gelezen

LEKKERKERK • Hotel-restaurant De Witte Brug in Lekkerkerk biedt vanaf dinsdag 2 april tijdelijk onderdak aan twintig statushouders. Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) huurt de hotelkamers, omdat er een tekort is aan opvangplekken. 

Dit tijdelijke verblijf in Lekkerkerk is naar verwachting voor in ieder geval twee maanden. Het betreft een groep van 20 Syrische mannen. 

‘Ook voor gemeente onverwacht’
Burgemeester Hans Beenakker: “We realiseren ons dat de aankondiging van dit tijdelijke verblijf voor de twintig statushouders op zo’n korte termijn onverwacht komt. Ook wij weten pas sinds kort van dit besluit. De gemeente heeft hier geen invloed op gehad. Omwonenden en ondernemers die wonen en werken in de buurt van het hotel hebben we via een brief geïnformeerd.”

Op de website www.krimpenerwaard.nl/COAlekkerkerk is een projectpagina beschikbaar met meer informatie.

Statushouders zijn asielzoekers met verblijfsvergunning
Statushouders zijn asielzoekers die het volledige asielproces hebben doorlopen en nu een verblijfsvergunning hebben. Het COA is verantwoordelijk voor de opvang en dekt de kosten gedurende de opvangperiode.

Groot tekort aan opvangplekken
Burgemeester Hans Beenakker: “Er is in Nederland nog altijd een groot tekort aan opvangplekken voor asielzoekers en statushouders. De afgelopen weken is de situatie verergerd, mede door de sluiting van een aantal grote opvanglocaties elders in het land. Het Rijk neemt nu meer de regie en plaatst statushouders in hotels of andere verblijfsaccommodaties.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden