• Breekbaar en vergankelijk.
• Breekbaar en vergankelijk. Foto: Agnes Westerduin

Kunstzinnig drieluik in De Hoge Vierschaar Schoonhoven: ‘Contrast in Harmonie’

Nieuws 729 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Hard en zacht, glad en ruw, weerbarstig en vormbaar. De kunstenaars Marian Kastelein, Geertrui Visser en Agnes Westerduin exposeren in De Hoge Vierschaar in Schoonhoven (onder het oude stadhuis) met divers werk van wol, staal en hout. Zij streven hierbij naar een harmonieus geheel. 

De kunstenaars zijn alle drie lid van de Krimpener Kunstwaard, de vereniging die de expositie ‘Contrast in Harmonie - een drieluik’ mogelijk maakt.

Van Marian Kasteleijn zijn vilten bollen te zien, fraai gevormd en dan weer ingedeukt en met de schaar bewerkt. Zij combineert dit met andere materialen en de inwerking van oxidatie, wat de schoonheid van imperfectie laat zien.

Triplex is een weerbarstig materiaal. Geertrui Visser naait het in onderdelen aan elkaar. Hierdoor kan groot maar toch hanteerbaar werk gemaakt worden.. De vaak abstracte objecten hangen of staan.

In Agnes’ werk van breekbaarheid en vergankelijkheid worden foto’s gecombineerd met roestend staal. Het werk is tegelijkertijd ruw en hard, breekbaar en teer, tijdelijk en voor eeuwig verankerd. 

Dichteres Corie Grootendorst opent de expositie op zaterdag 6 april om 15.00 uur in de sfeervolle ruimte van De Hoge Vierschaar. Het werk van de drie kunstenaars is vervolgens te zien tot en met 28 april. De expositie is te bezoeken op woensdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Het adres van De Hoge Vierschaar is Stadhuisstraat 1 in Schoonhoven. 

Tijdens de openingsuren is altijd één van de kunstenaars aanwezig om toelichting te geven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden