• Mariska bij haar creatie.
• Mariska bij haar creatie.
foto’s

Mariska Straver maakt pronkstuk in voortuin

Nieuws Fotoseries 1.597 keer gelezen

VLIST • Mariska Straver uit Vlist is maar wat trots op het resultaat van een stukje monnikenwerk van een jaar: een zelf ontworpen en ‘gemozaïekte’ tuinbank. Het eindresultaat is indrukwekkend. De bank is 1.80 meter lang en bevat 46 kilo aan glazen steentjes en ruim vijf kilo voegsel.

“Het idee begon met het zien van de ‘social sofa bank’ in Papekop”, vertelt Mariska. “Deze kleurrijke bank vol mozaïek, die uitnodigt om te socializen, sprak me zo aan, dat ik er zelf eentje in de voortuin wilde. Maar dan niet van beton, maar van het veel lichtere polypropylene.”

Fantasy-style
De vele illustraties op de bank verzon en maakte ze zelf: “Ik heb afbeeldingen getekend van dingen die ik leuk vind. Op de voorzijde zijn vooral veel dieren te zien. De ene zijkant is in Halloween-stijl, met een spookhuis en pompoenen, de andere zijkant meer ‘fantasy-style’ met een kasteel, ridder en jonkvrouwen. Achterop staat een Keltische knoop, vlaggen en een zeegezicht met zeemeermin erbij. Het is een gezellig en lekker vol tafereel geworden met veel plak- en knipwerk van het glas om de juiste vormen te krijgen. Het was wat mij betreft de moeite waard.”

Het is een waar pronkstuk in de voortuin geworden. Eenmaal af kan de maker er in dit heerlijke najaarsweer lekker van genieten. Maar heeft het net als het voorbeeld in Papekop ook een sociale functie? 

“Natuurlijk zijn de buren altijd welkom, maar het zelf ontwerpen en iets unieks maken was de hoofdinsteek”, aldus Mariska.

Afbeelding
Afbeelding
• Mariska bij haar creatie.
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• De grutto.
Dinsdag 12 maart: startavond weidevogelseizoen met 'Grutto-Astrid' Nieuws 18 uur geleden
• Groepsfoto met Paul van Schaik als stralend middelpunt.
Gouden KNVB-speld en erelidmaatschap voor Paul van Schaik Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Amnesty-werkgroep Krimpenerwaard deelt bloemen uit rond Vrouwendag Nieuws 21 uur geleden

Download onze app