Afbeelding
Foto: Rick den Besten

Actiegroep Geluidsoverlast Motorfietsen Krimpenerwaard denkt aan schadeclaim

Nieuws 4.013 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Tony Hardenberg van de actiegroep Geluidsoverlast Motorfietsen in de Krimpenerwaard wil 500 inwoners bij elkaar brengen voor het indienen van een gezamenlijke schadeclaim van 500.000 euro bij de gemeente. Reden is gezondheidsschade vanwege langsrijdende motorfietsen die teveel geluid maken.

“In de afgelopen tien jaar hebben we als bestuur van de actiegroep diverse malen overleg gehad met wethouders, burgemeesters en politie met het verzoek om maatregelen te treffen tegen motorrijders die teveel herrie maken”, meldt Hardenberg. “Meer controle door de politie klinkt leuk, maar het haalt niets uit, volgens ons. De politie kan namelijk niets doen tegen grote groepen motorrijders, die wettelijk meer dan 90 decibel mogen produceren. Die rijden lachend verder.”

Afsluiten
Hardenberg verwijt de gemeente dat het afziet van ‘echte maatregelen’, zoals het afsluiten van wegen en kernen voor lawaaiige motoren: “Daarom willen we nu overgaan tot het claimen van een schadevergoeding vanwege gezondheidsschade. Sommige mensen worden er letterlijk ziek van. Hierbij houden we rekening met een periode van tien jaar. Uitgaande van 100 euro per jaar per inwoner van de gemeente komt dat neer op 1.000 euro per klagende burger over de afgelopen tien jaar.”

Hardenberg wil hiervoor 500 medestanders bij elkaar brengen, een aanzienlijk aantal. “Onze inschatting is dat dat zonder veel moeite gaat lukken. Mensen die last hebben van het motorlawaai kunnen een vergoeding voor de geleden gezondheidsschade claimen. We gaan dit na de zomervakantie inventariseren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden