Afbeelding
Foto: aangeleverd

Swingend openluchtconcert in Haastrecht met fiftiesband Dee’s Honeytones

Nieuws 891 keer gelezen

HAASTRECHT • Schoonhoven Klassiek en Theater Concordia verzorgen zondagmiddag 18 juni samen een openluchtconcert in Haastrecht. De zoetgevooisde ‘jaren vijftig’ klanken van Dee’s Honeytones zullen dan klinken over het buitenterrein van Concordia in Haastrecht. Het optreden van deze rhythm-and-bluesband is tussen 15.00 en 17.00 uur.

De zomerse Springerparkconcerten in Schoonhoven zijn al jaren een publiekstrekker. “Na het samengaan met de omliggende kernen tot één gemeente Krimpenerwaard wilden we als organisatie ook de inwoners van deze kernen er mee laten kennismaken”, geeft voorzitter Gregor Smeets aan. “Daarom gaat het concert nu al een paar jaar ‘on tour’ met een swingend evenement in de Krimpenerwaard. Het initiatief is enthousiast ontvangen en is een blijvertje. Dit jaar strijken we neer in Haastrecht.”

Dee’s Honeytones - met in haar midden zangeres Dee Ann - is geboren uit rhythm and blues, opgevoed met rockabilly en uitgegroeid tot een jumpblueskwartet. Invloeden zijn de zwarte kant van o.a. ritme en blues uit begin jaren vijftig en rockabilly-artiesten: Etta James, Elmore James, T-Bone Walker en Wynonie Harris.

Voor wie niet bekend is met het concept van het Springerparkconcert: iedereen is welkom en de toegang is gratis. Bezoekers mogen zelf een kleedje of een stoeltje meenemen. Theater Concordia verzorgt deze middag de catering.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app