Afbeelding
Foto: Janet de Graas
video/foto’s

Haastrechtse leerlingen vullen tijdcapsules op het Overtuin Festival

Nieuws Fotoseries 955 keer gelezen

HAASTRECHT • De inwoners van Haastrecht zijn flink in de ban van ‘Het geheim van Haastrecht’. Na 100 jaar wachten is eindelijk het moment aangebroken waarop het mysterieuze pakje dat Paulina Bisdom van Vliet heeft achtergelaten, geopend mag worden. Voor de Haastrechtse Kring reden om het Overtuin Festival te organiseren.

De 180 leerlingen van de basisscholen hadden allemaal een tijdcapsule gekregen die ze afgelopen zaterdag mochten vullen en in een grote kist mochten stoppen. In deze tijdcapsule zit een paspoort, waarin ze hun antwoorden hebben kunnen opschrijven op een aantal vragen, zoals waar ze van houden, waar ze over tien jaar denken te zijn, wie ze zijn, hoe ze de wereld van nu ervaren en wat hun leven inhoudt. Daarnaast mochten ze iets persoonlijks toevoegen, zoals een tekening of een ander persoonlijk item. 

De leerlingen van ‘de Pelikaan’ krijgen door droevige omstandigheden op school later de gelegenheid om hun tijdcapsule in te leveren. De kist met alle tijdcapsules wordt vervolgens op slot gedaan en voor tien jaar bewaard in het museum Paulina Bisdom van Vliet.


In het kader van ‘het geheim’ was er ook een tekenwedstrijd, waarvan de winnaars pas ontdekten dat hun tekening op een spandoek in de Overtuin was opgehangen toen ze daar aankwamen. Ze krijgen de kans om later hun eigen spandoek mee naar huis te nemen als aandenken aan hun prestatie.

Voor degenen die graag wilden deelnemen aan de ‘speurneuzentraining’, was er een mogelijkheid om zich te vermommen met snorren. Ze konden deelnemen aan verschillende activiteiten, waaronder het maken van een codewiel, het schrijven van geheimschrift met kaarsen en het afleggen van een parcours met laserstralen. 

‘s Avonds klonk er Keltische muziek en als afsluiting van het festival werd er een schemerwandeling gemaakt door het park, verlicht door het zachte schijnsel van de volle maan. 

Foto’s/video: Janet de Graas.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app