• Vlnr: Mikky Zomerdijk, Leela Teeuwen, Coen Teeuwen en Jitse Tilman.
• Vlnr: Mikky Zomerdijk, Leela Teeuwen, Coen Teeuwen en Jitse Tilman. Foto: Dirk Molenaar

Debuut-EP zangduo ‘Coen en Leela’ verschenen

Nieuws 1.067 keer gelezen

AMMERSTOL • Vol trots presenteert het akoestische zangduo ‘Coen en Leela’ haar eerste EP ‘Een weg naar jou’, met gevoelige luisterliedjes.

Niet te missen bij binnenkomst in de huiskamer van Coen (34) en Leela (39) Teeuwen zijn de gitaar en cajón (handtrommel). Vanaf 2014 delen ze hun gezamenlijke passie voor het maken van muziek. Recent is hun debuut-EP ‘Een weg naar jou’ verschenen en tevens online te beluisteren via Spotify. De vijf liedjes zijn geproduceerd in samenwerking met de Silver Sound Studio. Tijdens de open dag van de studio op zaterdag 17 juni is de presentatie en treedt het singer-songwritersduo op voor publiek.

Coaching
“Zo’n vier jaar geleden kwamen ze bij ons met de vraag of ze een aantal zelf geschreven nummers konden opnemen”, blikt Mikky Zomerdijk terug op haar eerste ontmoeting met Coen en Leela. “Daarbij wilden ze graag enige coaching voor het beste resultaat. Direct bij binnenkomst was ik onder de indruk van hun talent. Samen zijn we voortvarend aan de slag gegaan. Helaas heeft het een tijd stil gelegen door corona.”

Mikky is zangeres en songwriter bij de Silver Sound Studio in Schoonhoven. Samen met JitseTilman (drums) en Amé Staal (basgitaar) heeft ze bijgedragen aan de verdere muzikale invulling van de opgenomen songs.

Covers
Met enige regelmaat treedt het zangduo op, waaronder in een verpleegtehuis in Dordrecht. Coen: “We zingen voornamelijk covers van onder anderen Elvis Presley, Johnny Cash of John Denver. Beide zijn we liefhebber van wat oudere muziek. De mensen in het verpleeghuis lijden vaak aan dementie. Onze muziek is heel herkenbaar voor ze.” Het Nederlandse lied is ook onderdeel van hun repertoire. “Geen feestmuziek, we zingen en spelen luisterliedjes, zeker nu met de onlangs opgenomen eigen nummers.”

Een aantal teksten van de zelfgeschreven liedjes zijn vrij gevoelig en geïnspireerd op hun eigen leven. “Op mijn negentiende jaar heb ik een burn-out gehad”, vertelt Coen. “Deze nare periode en de weg daaruit komen naar voren in mijn nummers. Een ander thema is de ode aan de liefde.” 

Tijdens de open dag van de Silver Sound Studio op zaterdag 17 juni zingen Coen en Leela live hun nieuwe nummers. Die dag is de officiële presentatie van ‘Een weg naar jou’. “Spannend, enorm veel zin in”, geven beide aan.

Dirk Molenaar

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden