• Merel van Roon.
• Merel van Roon. Foto: Roy Froma

Merel (19) opnieuw in finale missverkiezing

Nieuws 2.357 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Merel van Roon uit Krimpen aan den IJssel vertegenwoordigt Zuid-Holland op zondag 4 juni in de grote finale van ‘Miss Grand Netherlands’.

Het gaat Merel duidelijk voor de wind wat betreft finaleplaatsen bij landelijke missverkiezingen. Na haar deelname vorig jaar aan ‘Miss Beauty of the Netherlands’, waarin ze het na haar provinciale winst in de eindronde schopte tot de top 5, heeft de Krimpense schone nu als ‘provincie-miss’ een finaleticket te pakken voor ‘Miss Grand Netherlands’. 

“Na mijn provinciale kroon van ‘Miss Beauty’ te hebben overgedragen aan mijn opvolgster, besloot ik me dit jaar in te schrijven voor een nieuwe missverkiezing, gedreven door mijn droom om ooit aan een internationale missverkiezing mee te doen. De winnares van Miss Grand Netherlands mag in oktober namelijk naar Vietnam om ons land te vertegenwoordigen bij ‘Miss Grand International’. Er doen daar zeventig meiden mee van over de hele wereld. Wie weet sta ik daar straks tussen.”

Was aan ‘Miss Beauty of the Netherlands’ een goed doel gekoppeld waar de kandidaten geld voor moesten inzamelen, bij ‘Miss Grand Netherlands’ gaat het om ‘het verbannen van geweld en vijandigheid uit de wereld en het brengen van vrijheid, vrede en harmonie’. Merel: “Tijdens de finale moeten we vertellen hoe we dit op persoonlijk, nationaal en/of internationaal niveau willen bereiken. Het gaat dus niet alleen om schoonheid, maar ook persoonlijkheid. Uiteraard zijn er traditioneel ook een gala- en bikinironde.”

Merel volgt aan het Albeda College een opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker en werkt bij een kinderopvang. “Ik zit nu in m’n examenjaar. Heb het erg naar mijn zin bij de kinderopvang. Ik hoop het lang te blijven doen, gecombineerd met een modellencarrière, want dat is ook superleuk. Ik krijg nu al best wat aanvragen voor shoots, bijvoorbeeld van kledingmerken. Het is best hard werken, daar denken mensen vaak licht over. Je volgt trainingen op verschillende vlakken van het vak en moet natuurlijk zorgen dat je in de picture blijft. Mijn foto’s op Instagram geven altijd een realistisch beeld van hoe ik ben, niks geen poespas. Bij missverkiezingen gaat het tegenwoordig echt niet meer alleen om het ideale schoonheidsplaatje. Het is lang niet meer allemaal maatje-xs. Evenzo belangrijk is wie je bent, hoe je in het leven staat en wat je wil bereiken.”

Martijn Kuiler

Redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard en Het Kontakt-Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden