Afbeelding

Bruinsma vreest treffen jagers en activisten

Algemeen 424 keer gelezen

STOLWIJK • Burgemeester Tjerk Bruinsma vreest escalatie in het poldergebied als activisten de zwanenjagers gaan volgen en bespieden.

Hij vond de beelden op NPO 1 van de zwanenjacht 'schokkend' en heeft contact gezocht met politie en wildbeheereenheden om confrontaties te voorkomen en het leed voor de zwanen te beperken. "De televisieopnamen hebben geleid tot veel beroering en emoties. Daarom heb ik een dag later reeds een gesprek gevoerd met betrokkenen. Saskia van Rooy was eveneens uitgenodigd, maar zij wenste slechts te komen als Ad Struijs van Pro Krimpenerwaard ook bij deze bijeenkomst aanwezig mocht zijn. Dat laatste voorstel heb ik geweigerd. Landeigenaren hebben aangegeven dat de zwanenpopulatie met duizend stuks zal toenemen als er niet op ze gejaagd wordt. De schade aan het land wordt daardoor een forse kostenpost."

Omdat er door Saskia van Rooy aangifte is gedaan van dierenmishandeling zal de milieupolitie nagaan of er strafrechtelijke feiten zijn gepleegd. Dat onderzoek kan nog enige tijd duren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app