Afbeelding

Honderden verkeersborden verwijderd in Ouderkerk

Algemeen 226 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Wethouder Theo Segers verwijderde dinsdag het eerste van in totaal 300 verkeersborden die de komende tijd worden verwijderd in de gemeente Ouderkerk.

Het ging om een verkeersbord, een parkeerverbod, bij de brandweerkazerne van Ouderkerk aan den IJssel. Segers: “De gemeente Ouderkerk wil de komende weken het aantal verkeersborden in de gemeente drastisch terugdringen, zonder dat de verkeersveiligheid in het geding komt. Verkeersborden zijn pas noodzakelijk als de verkeerssituatie ter plaatse onduidelijk is en het niet kan worden opgelost met infrastructurele aanpassingen. Een goede infrastructuur is daarom belangrijk. De weggebruikers moeten aan de inrichting van de weg kunnen ‘lezen’ wat er van hen wordt verwacht en wat veilig weggedrag is”.

Verkeersborden

Samen met de politie heeft de gemeente in totaal 510 verkeersborden geïnventariseerd, waarna is bekeken of een verkeersbord op die locatie echt noodzakelijk is. Ongeveer 300 verkeersborden kunnen weg. De meeste borden die worden weggehaald zijn parkeerverboden en voorrangsborden. Ook staan er in de gemeente

nog verkeersborden die niet meer in de landelijke regelgeving zijn opgenomen, dus ook verwijderd kunnen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie