• BBS-B met haar nieuwe dirigent Joop Nijholt.
• BBS-B met haar nieuwe dirigent Joop Nijholt. Foto: Warber Media

Gezamenlijk concert brassbands in Cultuurhuis Krimpen a/d Lek

Algemeen 521 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Brass Band Schoonhoven B en Brassband Kunst & Vriendschap uit het Brabantse Meeuwen spelen op zaterdagavond 4 maart een gezamenlijk concert in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek. Dit onder de noemer: ‘Music & Friends’.

Beide orkesten brengen op deze avond een afwisselend programma ten gehore, waarbij Kunst & Vriendschap zal aftrappen. Dit orkest is in voorbereiding op een wedstrijd. Ze brengen deze avond beide keuzewerken voor de wedstrijddeelname: Albinus Variations van de Zwitserse componist Etienne Crausaz en Viking Age van de Fransman Thierry Deleruyelle.

Brass Band Schoonhoven B geeft haar eerste, grote concert na het jubileumjaar en het eerste grote, zelfgeorganiseerde, evenement onder leiding van de nieuwe dirigent Joop Nijholt. Met interviewbeelden en het driedelige Trittico Festoso van de Belgische componist Jan van der Roost zal de brassband haar dirigent aan het publiek introduceren. Daarnaast: filmmuziek mét filmbeelden uit Harry Potter, Atonement, How to Train Your Dragon en Gladiator. Afgewisseld met game-muziek en klassiek brassband repertoire. 

De avond wordt gepresenteerd door stand-up comedian Jacob Hiemstra.

Aanvang om 20.00 uur. Toegangsprijs: 7,50 euro. Kaartverkoop via www.brassbandschoonhoven.nl óf www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie