• Verhalenvertellers van de Verhalencompagnie.
• Verhalenvertellers van de Verhalencompagnie.

Verhalenvertellers trekken langs de scholen

Algemeen 713 keer gelezen

KRIMPENERWAARD  • Namens de Verhalencompagnie trekken tot en met 22 februari verhalenvertellers langs twaalf scholen in de Krimpenerwaard. “Ruim tweeduizend leerlingen ervaren zo de magie van het verhaal”, vertelt Gerda Hoogendijk namens de Verhalencompagnie.

Kinderen raken niet uitgevraagd als ze eenmaal in de wereld van het verhaal worden getrokken, weet Gerda: “Na het verhaal geven de vertellers, van wie de meesten een onderwijsachtergrond hebben, een opdracht om het verhaal te verwerken. Dat loopt uiteen van een gesprek over geluk en het maken van een tekening tot het bedenken van nieuwe verhalen.”

Geboeid
De Verhalencompagnie wil de leerlingen en leerkrachten van de basisscholen in de hele gemeente Krimpenerwaard graag de kracht van de vertelkunst laten ervaren: “Daarom hebben we alle scholen aangeschreven en het aanbod gedaan voor een verteller in de klas. Er bleek veel belangstelling voor. Inmiddels hebben we twee ‘karavaandagen’ achter de rug. Niet alleen de leerlingen zijn enthousiast, maar ook de leerkrachten. Het verrast hen vaak dat de leerlingen twintig minuten lang geboeid en stil kunnen luisteren.”

De verteltelkaravaan valt binnen het project ‘Verteller in de Klas’. “De Verhalencompagnie wil daarnaast graag van start met de training Vertellender-Wijs”, besluit Gerda. “Want het zou mooi zijn als leerlingen vaker met verhalen bezig zijn. Leerkrachten daar handvatten voor bieden is een tweede ontwikkeling binnen Verteller in de Klas.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden