• Thomashuis Gouderak.
• Thomashuis Gouderak. Foto: aangeleverd

Thomashuis Gouderak zoekt opvolgers

Algemeen 2.621 keer gelezen

GOUDERAK • Evert en Diane Beilen zoeken opvolgers die het Thomashuis in Gouderak willen gaan beheren. “Geduld, humor en enthousiasme zijn eigenschappen die we graag terug zien in onze opvolgers. En bovenal een heel groot hart voor bewoners met een zwaardere beperking.”

Evert en Diane runnen sinds 2009 een Thomashuis. Eerst bouwden zij Thomashuis Ouderkerk aan den IJssel van de grond op, de afgelopen jaren exploiteren zij Thomashuis Gouderak. Nu achten ze de tijd rijp om afscheid te nemen en daarmee is de zoektocht naar geschikte opvolgers gestart.

Het Thomashuis is gevestigd in een voormalige school. Het pand is in 2013 omgetoverd tot een fraaie woning met ruime kamers voor de negen bewoners met een verstandelijke beperking. De voormalige directeurswoning naast het Thomashuis fungeert als de privéwoning van de zorgondernemers.

Zes bewoners hebben een hogere zorgindicatie, legt Evert uit. “En een aantal bewoners heeft extra lichamelijke zorg nodig. De diversiteit van deze groep maakt het werk juist zo leuk”, vindt de zorgondernemer. Een deel van de bewoners gaat overdag naar een dagbestedingslocatie. Zoals een lunchroom, zorgboerderij of het helpen in de ouderenzorg. Andere bewoners doen hun dagbesteding in en om het Thomashuis. 

Het zorgkoppel vindt het belangrijk dat bewoners de vrijheid krijgen om eigen keuzes te maken. “We stimuleren bewoners in het vinden en uitoefenen van activiteiten waar hun ziel en zaligheid ligt. Als iemand het leuk vindt om iets bij te leren, dan werken we daaraan.”

Het Thomashuis runnen Evert en Diane uiteraard niet alleen. Een team van begeleiders staat dagelijks klaar voor de bewoners.

Elke dag wordt met elkaar beleefd. “We staan samen op, eten gezamenlijk en doen leuke dingen in onze vrije tijd. Waarbij er uiteraard ruimte is om het ieder op zijn eigen manier in te vullen”, aldus het zorgkoppel. Belangrijk voor Evert en Diane is samenwerking en openheid met de familieleden: “Het is een thuis voor de bewoners, waarbij familie altijd welkom is om langs te komen.”

Juist de vrijheid van het ondernemen, vindt Evert na al die jaren nog steeds fantastisch. “Zo kan je bewoners direct geven wat ze nodig hebben. Bij onze start legden we bijvoorbeeld voor een bewoner een voor hem makkelijk toegankelijk terras aan, compleet met trampoline. Als je dan die grijns ziet. Als je iemand zo gelukkig kan maken, daar doe je alles voor.”

Meer informatie over het beheren van een Thomashuis staat op www.thomashuis.nl. Hier kan ook aangemeld worden voor een informatiebijeenkomst.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie