• Het Raadhuisplein in Krimpen aan den Ijssel.
• Het Raadhuisplein in Krimpen aan den Ijssel. Foto: Floris Bakker

Krimpense winterfair biedt volgens wethouder genoeg vertier voor jongere jeugd

Algemeen 1.094 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Voor de jeugd van 12 tot 18 jaar zal er genoeg te doen zijn op de winterfair op zaterdag 10 december op het Raadshuisplein. Wethouder Kirsten Jaarsma gaf dat donderdagavond in de raadsvergadering aan in reactie op vragen van Edmée Bartelse van Stem van Krimpen. 

Bartelse was benieuwd waarom er geen feest wordt gegeven specifiek voor deze leeftijdsgroep, zoals dat wel het geval is voor Krimpense jongeren vanaf 18 jaar. Voor hen is er vrijdagavond 9 december als opmaat naar de winterfair een après-ski feest in het café van sporthal De Boog aan de Krimpenerbosweg.

“Ook de jongere jeugd heeft behoefte aan zo’n feestje”, stelde Bartelse. “Zij worden nu overgeslagen in een avondprogramma.”

Jaarsma gaf in haar antwoord aan dat er op de winterfair vooral is ingezet op een aantal aantrekkelijke attracties voor deze leeftijdsgroep. “Er staat een racesimulator, er zijn Virtual-Reality-brillen, in een snowball kunnen selfies worden gemaakt en natuurlijk ligt er een ijsbaan.” 

Bartelse vroeg zich verder af waarom bij het après-ski feest de leeftijdsgrens tot 27 jaar plots geschrapt is. “Omdat we signalen hebben gezien dat ook de 28- en 29-jarigen wellicht interesse hadden. Dus hebben we daar wat ruimte voor gegeven”, verklaarde Jaarsma. Ze gaf daarbij aan dat inmiddels tachtig procent van de beschikbare kaarten is gereserveerd. Bartelse: “Maar bent u dan niet bang dat 18-jarigen straks met mensen van onze leeftijd op de dansvloer staan. Het is dan niet meer echt een jongerenfeestje.” Jaarsma: “Nogmaals, we hebben wat ruimte willen geven in leeftijd. Wat ik daar van vind, doet er niet zoveel toe. Het is bijna uitverkocht, dus ik denk dat mensen zich daar vooral moeten amuseren. En wellicht als u gaat, stelt u daar de vragen.”


Martijn Kuiler

Redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard en Het Kontakt-Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie