Afbeelding

Après-ski feest Krimpen gaat tóch door op andere locatie

Algemeen 2.104 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Het Après-ski feest in Krimpen aan den IJssel gaat toch door, zo meldt de gemeente Krimpen aan den IJssel. Het evenement dat in ontmoetingscentrum De Tuyter zou worden gehouden, werd eerder geschrapt door de organisator. De nieuwe locatie is het café van sporthal De Boog. Ook de datum is gewijzigd naar vrijdagavond 9 december. 

Synerkri kreeg vanuit de gemeente de vraag een feest te organiseren voor jongeren als aanvulling op de Winterfair die op zaterdag 10 december wordt gehouden op het Raadhuisplein. 

“In eerste instantie werd De Tuyter als locatie gekozen voor een après-ski feest, en wel op de avond van de fair tot 2.00 uur ’s nachts”, aldus verantwoordelijk wethouder Kirsten Jaarsma. “Het feest paste binnen de exploitatievergunning van De Tuyter, maar toetsing van de geldende regels nam wel enige tijd in beslag. Daarover is niet goed gecommuniceerd naar Synerkri als organisator. Het leidde ertoe, dat die haar voorbereidingen voor het feest stopzette.” 

Jaarsma geeft aan dat nader overleg met Synerkri tot een oplossing heeft geleid. Afgesproken is dat het feest doorgaat, niet volgend op, maar voorafgaand aan de Winterfair, op vrijdagavond 9 december van 22.00 uur tot ’s nachts 2.00 uur, niet in De Tuyter, maar sportcafé De Boog. Het feest is toegankelijk voor iedereen vanaf 18 jaar. De eerder gestelde leeftijdsgrens tot 27 jaar is geschrapt.

Jaarsma: “Uiteindelijk zijn wij gelukkig(er) met deze uitkomst. Een après-ski party op 10 december zou forse concurrentie hebben ondervonden van een grootschaliger feest dat op die datum gehouden wordt in Ouderkerk aan den IJssel. Bovendien is voor de beoogde doelgroep de locatie De Boog laagdrempeliger dan De Tuyter.” 

Kaartjes kosten 4,50 euro (inclusief een consumptie) en zijn te bestellen via info@synerkri.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden